Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τον Γιούνκερ μου

γράφει ο Ρεμπελίσκος

Το ΔΝΤ αποχώρησε για Ουάσιγκτον, χωρίς να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις. Οι Βρυξέλλες κατέβασαν ρολά μετά από τον οργασμό συνόδων που είχαν την περασμένη εβδομάδα, και η ελληνική αποστολή άρχισε να πιστεύει πως θα κάνει τα πρώτα της μπάνια το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Μέχρι που τηλεφώνησε ο Γιούνκερ και τους κάλεσε για weekend στις Βρυξέλλες.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Κομισιόν προβάλλεται ως ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας. Το λέει ακόμα και ο ίδιος για τον εαυτό του.

Άλλωστε, έχει κάνει τόσα για το καλό μας. Μπορεί κανείς να ξεχάσει πως ο Λουξεμβούργιος είναι αναμεμειγμένος σε κάθε μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο;

Το απόσπασμα που ακολουθεί, ανήκει στον μεγάλο αυτό φιλέλληνα Γιούνκερ. Δεν ανήκει ούτε στους προεκλογικούς λόγους του Αλέξη Τσίπρα, ούτε στον σύντροφο Κουτσούμπα.

«Έχω μια μεγάλη έγνοια, τα προγράμματα προσαρμογής που τέθηκαν σε εφαρμογή οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας στο όριο της φτώχειας. Το 25% των Ελλήνων δεν έχουν πλέον ασφάλιση, η ανεργία, και κυρίως των νέων, είναι πολύ αυξημένη, οι Έλληνες είναι δυστυχισμένοι, υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας και δεν θέλουν να βλέπουν πλέον την πολιτική λιτότητας να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί.»

Ο ίδιος Γιούνκερ, επέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στον Τσίπρα μία πρόταση που περιελάμβανε αύξηση στο κόστος του ρεύματος, στην τιμή των φαγητών, των φαρμάκων, σε μια σειρά αγαθά, καθώς και περικοπή του επιδόματος των χαμηλοσυνταξιούχων. Για να μην αναφερθώ σε όσα ήδη έχει παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Η συμπεριφορά του Γιούνκερ δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των υπολοίπων «φίλων» της χώρας.

Απλώς, επειδή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι λιγάκι διαχυτικός και πίνει και ένα ποτηράκι παραπάνω, είναι πολλές φορές που δεν μπορεί να ελέγξει τι λέει. Ενώ οι άλλοι το φιλτράρουν, μην τυχόν και φανεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από μία πανίσχυρη συμμορία.

Τις επόμενες ώρες, θα ζήσουμε ακόμα ένα θρίλερ, ακόμα ένα τελεσίγραφο, ακόμα μερικές δεκάδες εκβιαστικές δηλώσεις και μερικές χιλιάδες τρομοκρατικά δημοσιεύματα.

Παρόλο που ο καιρός θα ήταν ιδανικός για μια βουτιά, λίγο κρασάκι και χαλάρωση, καλό θα ήταν να είμαστε κι εμείς παρόντες στις Βρυξέλλες.

Αφού μας νοιάζεται τόσο πολύ ο φίλος Γιούνκερ, εμείς γιατί τον αφήνουμε μόνο με τους εκπροσώπους μας;

Πηγή: rebeliskos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου