Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Παλαιό Φάληρο: Καταγγελία για επίθεση από αιρετό σε υπάλληλο του Δήμου

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, έθεσε υπόψιν των συμβούλων, έγγραφο στο οποίο περιγραφόταν επίθεση κατά της υπάλληλου κας Βοργία, από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κανέλλο (το κείμενο θα το βρείτε στο τέλος του ρεπορτάζ).

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κ. Μερκουράκης αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη αρχές του Μάη στην αίθουσα του Δημοτολογίου.

«Μάθαμε πως πραγματοποιήθηκε μια αδιανόητη επίθεση κατά της υπαλλήλου κας Βοργία, εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα και να εκτεθούμε στους Δημότες που εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν, και να αναστατωθούν οι υπάλληλοι, και το πιο σημαντικό να καταλήξει ένας άνθρωπος -υπάλληλος του Δήμου- στο νοσοκομείο, λόγω της ασύλληπτης συμπεριφοράς ενός εντελώς αναρμόδιου» τόνισε ο κ Μερκουράκης, ενώ στρεφόμενος στον κ. Κανέλλο είπε: «Δεν είχατε και δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να βρίσκεστε εκεί, δεν είχατε και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο».

«Έχουμε μάθει πως έχει γίνει αναφορά για το περιστατικό την οποία συνυπογράφουν 7 υπάλληλοι* που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό. Η αναφορά αυτή έχει κοινοποιηθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην επιθεώρηση εργασίας, στον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Γνωρίζουν τι έχει συμβεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;» ρώτησε καταλήγοντας ο κος Μερκουράκης, για να εισπράξει την αρνητική απάντηση μερίδας Συμβούλων της Συμπολίτευσης. «Θέλουμε να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, για να καταδικάσει αυτή τη συμπεριφορά και φυσικά ο κ Κανέλλος υποχρεούται -ως ελάχιστο δείγμα μεταμέλειας- να ζητήσει συγγνώμη από την υπάλληλο. Μην ξεχνάτε πως αν αφήσουμε τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές στο απυρόβλητο, αυτές θα πολλαπλασιαστούν».

Στο σημείο εκείνο, το λόγο πήρε ο κ Χατζηδάκης, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το γεγονός και λέγοντας πως παρότι εκείνος έλειπε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΑ, δέχτηκε τηλεφώνημα από πολίτη που διαμαρτυρόταν ότι δεν εξυπηρετείται από τους υπαλλήλους. Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ενημέρωση που είχε από τον κ. Κανέλλο ήταν παρόμοια και πως δεν υπήρξαν φωνές ή καβγάδες.

Αφού ολοκλήρωσε τη σύντομη τοποθέτηση του ο Δήμαρχος, το λόγο ζήτησε και πήρε ξανά ο κ. Μερκουράκης σχολιάζοντας: «Έχω την αίσθηση ότι σκόπιμα συγχέουμε ένα περιστατικό ελλιπούς εξυπηρέτησης πολίτη -το οποίο δεν ξέρουμε κι αν ισχύει- με ένα περιστατικό επίθεσης σε υπάλληλο του Δήμου, το οποίο συγκεντρώνει τις μαρτυρίες 8 ανθρώπων. Θα ήθελα να παραμείνουμε στο περιστατικό αυτό καθαυτό».

Κανέλλος: Σατανισμένη, άρρωστη και τρελή η κα Βοργία!

Σειρά είχε ο κ. Κανέλλος, ο οποίος αφού πρώτα απείλησε τον κ. Μερκουράκη ότι αυτά θα χρειαστεί να τα επαναλάβει στις αίθουσες των δικαστηρίων, στη συνέχεια υπογράμμισε πως ουδέποτε έβρισε ή προπηλάκισε την κα Βοργία, ενώ καταλήγοντας στην τοποθέτηση του χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «σατανισμένη, άρρωστη και τρελή», αναφερόμενος στην υπάλληλο. Επιπλέον, ανέφερε στην ομιλία του πως η κα Βοργία, συστηματικά ταλαιπωρεί και ενοχλεί
την Δημοτική Σύμβουλο κα Ανδρικοπούλου, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την κα Βοργία.

Μετά τον κ. Κανέλλο, τον λόγο πήρε ξανά ο κ. Μερκουράκης, ο οποιος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του υπενθύμισε πως λίγους μήνες πριν είχε θέσει το ζήτημα της απομάκρυνσης της κα Ανδρικοπούλου από τη βιβλιοθήκη: «Σας είχαμε πει, ανεξάρτητα ποιος έχει δίκιο ή άδικο, να απομακρύνετε την κα Ανδρικοπούλου, μέχρι να κλείσει το θέμα. Τώρα βλέπετε τα αποτελέσματα. Νέες μηνύσεις, βρισιές και άνθρωποι στο νοσοκομείο». Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε πως αυτά δεν τον ενδιαφέρουν και «να πάνε να τα βρουν στα δικαστήρια».

Λαζαρίδου: Δεν είμαστε ντέτεκτιβ - υπάρχουν υπογραφές.

Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στην Δημοτική Σύμβουλο του ΚΚΕ, κα Λαζαριδου, η οποία σημείωσε: «Εδώ δεν είμαστε για να έχουμε προσωπικά, ούτε υπέρ, ούτε κατά, είτε σε σχέση με Δημοτικούς Συμβούλους, είτε με υπαλλήλους. Εμάς το μόνο που μας ήρθε ως πληροφόρηση, ήταν η μαρτυρία της ίδιας της υπαλλήλου, αλλά και οι υπογραφές των άλλων 7 υπαλλήλων που ήταν εκεί. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Ούτε ντετέκτιβ είμαστε, ούτε δικαστές, όμως οφείλουμε να πάρουμε θέση για ένα περιστατικό. Εάν ειπώθηκαν τέτοιες κουβέντες σε υπάλληλο, είναι απαράδεκτοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί» είπε η κα Λαζαρίδου, για να την διακόψει ο κος Κανέλλος φωνάζοντας: «Σας λέω δεν ειπώθηκε τίποτα».

Η Δημοτική Σύμβουλος του ΚΚΕ κατέληξε λέγοντας: «Δεν θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητο, αν συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι στα πλαίσια της ευπρέπειας να μιλάει κανείς από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Θα θέλαμε να είναι εδώ και η ίδια και ακόμα καλύτερα να ερχόντουσαν οι συνάδελφοί της».

Βασιλείου: Να γίνει ΕΔΕ

Από τη μεριά του, ο κ. Βασιλείου σχολίασε: «Θυμάστε -όπως είπε και ο κ. Μερκουράκης- πριν λίγο καιρό που είχαμε συζητήσει τα ίδια και είχα πει κάποια πράγματα. Όταν γίνεται ένα περιστατικό, το πιο λογικό είναι να γίνεται μια ΕΔΕ, για να ξέρουμε τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, τι είπαν οι υπάλληλοι. Την ίδια τοποθέτηση την είχα κάνει και στην περίπτωση της βιβλιοθήκης. Όταν η υπηρεσία για τέτοια γεγονότα, δεν αποτυπώνει το πραγματικό περιστατικό, δε ξέρουμε τι γίνεται. Εγώ και άλλη φορά που είχα μια αντιδικία με την κα Ανδρικοπούλου, της είχα πει να μείνει λίγο έξω για να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Την άλλη φορά το θέμα έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό και από σας δεν έγινε τίποτα. Ούτε ΕΔΕ δεν έγινε, ούτε έμαθε κανείς τι έγινε. Και τώρα τρέχουν στα Δικαστήρια δύο χρόνια. Εσείς έχετε μια ωραία τακτική: Αφήστε να βγάλουν τα μάτια τους».


Ο κος Χατζηδάκης απάντησε: «Δεν σας κάνει εντύπωση πως το μοναδικό πρόβλημα με το προσωπικό είναι με τον ίδιο άνθρωπο; Τελείως αναρμόδια η κα Βοργία, ταλαιπώρησε έναν Δημότη. Τώρα αν είπε ή όχι όλα αυτά, δεν είμαι ντέντεκτιβ. Αλλά να σας πω ένα περιστατικό. Ανακάλυψα μια καθαρίστρια που την είχε κοπανήσει και όταν την ανακάλυψα λιποθύμησε. Εγώ της έβαλα την ποινή που έπρεπε να βάλω, γιατί ένα πνευματικό κέντρο, του Φλοίσβου, να είναι έτοιμο όταν έπρεπε να είναι. Ας τα βρουν στα Δικαστήρια», για να τον διακόψει ο κος Βασιλείου λέγοντας: «Υπάρχει υπεύθυνη του Διοικητικού, δεν υπάρχει; Η κυρία Νόνη. Θα πρέπει να ετοιμάσει μια αναφορά».

Πάνω σε αυτό, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε: «Η Νόνη είπε πως δεν έβγαλε άκρη. Αν έχει κάνει κάτι παράτυπο ο κος Κανέλλος θα το βρουν τα Δικαστήρια», για να λάβει τη νέα απάντηση του κ. Βασιλείου: «Δεν πάει έτσι, να τα καταγράψει τα περιστατικά».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας από την Άννα Βοργία

Προς Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Θέμα: Επίθεση Δημοτικού Συμβούλου Π.Φαλήρου σε υπάλληλο εν ώρα εργασίας.

Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου την Παρασκευή 15 Μάϊου 2015 περί τις 10.00 π.μ. και ενώ ασκούσα τα καθήκοντά μου με έκπληξη δέχομαι την επιθετική παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θ. Κανέλλου ο οποίος μου άσκηση έντονη ψυχολογική και ηθική βία. Δεν προηγήθηκε κάποιος διάλογος. Ωρυόμενος και με ύφος επιθετικό εξαπέλυε απειλές κατευθυνόμενος προς εμένα. Φραστικά αλλά και σωματικά, καθότι κουνούσε απειλητικά τα χέρια του λέγοντάς μου «τι είναι αυτά που κάνεις – σε ξέρω καλά εγώ εσένα – θα δεις τι θα πάθεις – καλά το λέει ο Δήμαρχος – τα ανακατεύεις όλα – θα σε εξαφανίσω» δέχτηκα φραστική και ψυχολογική απειλή.

Προσπαθούσα να καταλάβω τί έχει συμβεί και τον ρωτώ: «σας παρακαλώ πες τε μου τι συμβαίνει, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ…» εξακολουθούσε να λέει τα ίδια με επιθετική διάθεση και ακραία έντονο ύφος. Και ενώ φεύγει τον ακολουθώ μέχρι την πόρτα του δημοτολογίου ζητώντας του να μάθω τι έχει συμβεί «μου λέτε σας παρακαλώ τι έχει συμβεί;».

«Θα σε λιώσω, θα σε εξαφανίσω, λίγα είναι τα ψωμιά σου» ήταν οι απαντήσεις του. Επιστρέφω στο γραφείο ταραγμένη και ρωτώντας τους συναδέλφους: «Συνάδελφοι τι έχει γίνει; έγινε κάτι πες τε μου, γιατί δεν του απαντούσατε, τι έχει γίνει;». Μου απάντησαν ότι ξαφνιάστηκαν και δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Μάρτυρες του επεισοδίου ήταν: Η Αγγελική Μαστρόκαλου που ήταν κοντά μου, η Χρυσάνθη Σταυροπούλου με τη Δώρα Κολοκυθά, που πλησίαζαν εκείνη τη στιγμή, η Γεωργία Χιώτη, η Ελενα Μελεμενή που ήταν πιο πέρα και από το Ληξιαρχείο η Αφροδίτη Τσώνη, η Φαίη Μόκου, ο Σωτήρης Μπαστούνας, η Ελένη Λαμπρινάκου. Από την ταμιακή η Λίτσα Δεσύπρη, ο Μάνος Μαγούλης, από το Πρωτόκολλο ο Γιώργος Λύτρας και η Νίκη Ρήγα.

Έγινε μια μεγάλη σύγχυση παρουσία δημοτών. Κατόπιν αυτού, απορημένη για το γεγονός σκέφτομαι για λίγα δευτερόλεπτα και αποφασίζω να ενημερώσω την Διευθύντρια. Η κ. Σταυριανάκου δεν ήταν στο Γραφείο της, με είδε η συνάδελφος Μαρία Κοντάκα και όλοι της Διοίκησης, κατόπιν τα βήματά μου με οδηγούν στο γραφείο Δημάρχου. Ήμουν ταραγμένη αλλά ψύχραιμη και ερωτώ: «είναι εδώ ο κ. Δήμαρχος;», μου απαντούν αρνητικά και την ίδια στιγμή εισέρχεται από μία δεύτερη πόρτα ο κ. Κανέλλος με πλησιάζει και πάλι απειλητικά, σχεδόν το πρόσωπό του πλησίασε το δικό μου λέγοντας τα παρακάτω: «τι θες εσύ εδώ; πως τολμάς και ήρθες εσύ εδώ, φύγεε, φύγε, εξαφανίσου από μπροστά μου, εξαφανίσου και μη με κοιτάς, μη με κοιτάς κ.α.».

Δεν του μιλούσα, δεν του απαντούσα ήμουν εντελώς σιωπηλή προκειμένου να σταματήσει. Και ενώ προσπαθώ να καταλάβω τι έχει συμβεί συνεχίζει λέγοντάς: «μάγισσα, είσαι μάγισσα φύγε, φύγε από μπροστά μου εξαφανίσου».

Στο επεισόδιο αυτό ήταν αρκετά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι συνάδελφοι: «Βασιλική Προκόπη, Ανδρομάχη Καντάρου, Γιώτα Σαϊνη, Αποστόλης Μίχος». Όλους τους συναδέλφους που επικαλούμαι μπορείτε να τους εξετάσετε.

Κατόπιν των ανωτέρω δύο σοβαρών περιστατικών πρόθεσή μου ήταν να επιστρέψω στο γραφείο μου. Πριν προλάβω να πάω να καθίσω, χάνω τις αισθήσεις μου, λιποθυμώ, κάλεσαν το ΕΚΑΒ, όπου με πηγαίνουν στον «Ευαγγελισμό». Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, πολλές ιατρικές εξετάσεις, παραμένοντας εκεί αρκετές ώρες.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου