Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Διελκυστίνδα Ελλάδας-πιστωτών με ζητούμενο τη συμφωνία - Ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup (συνεχής ενημέρωση)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του αποψινού Eurogroup όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα - Παραμένει η σκληρή γραμμή από τους δανειστές,
χαρακτηριστική η σημερινή ομιλία της Α. Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ - Νέα επικοινωνία με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ είχε την Τετάρτη το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας - «Αν δεν βρεθεί έντιμος συμβιβασμός και βιώσιμη λύση, θα πάρουμε την ευθύνη για το μεγάλο "όχι"», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον αυστριακό καγκελάριο, Β.Φάιμαν.

Οι πρώτοι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών άρχισαν να καταφθάνουν στο Λουξεμβούργο όπου το απόγευμα θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Mπαράζ δηλώσεων και σήμερα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, αναφορά, στη γνωστή γραμμή, και από την Άνγκελα Μέρκελ κατά τη σημερινή ομιλία της στη Μπούντεσταγκ. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, δηλώνει σε συνέντευξή σε αυστριακή εφημερίδα ο Αλ. Τσίπρας.

Το βράδυ της Τετάρτης σφραγίστηκε και από τις διαδηλώσεις με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές», που πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στη λιτότητα

Από τις εξελίξεις ως το μεσημέρι της Πέμπτης:
Συνεχής ενημέρωση εδώ σε liveblog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου