Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οδηγίες για τον Τσοντο-ιό του facebook

από το facebook

Χαμός χθες βράδυ στο fb. Σεισμός και.. καταιγίδα τσόντας!!! 100δες αναρτήσεις με "απολαυστικό περιεχόμενο" χρωμάτισαν τις τελευταίες άρες το facebook. Δεκάδες φίλοι έγιναν tag σε video φίλων τους που έπεσαν θύματα κακόβουλου λογισμικού.

Τι συμβαίνει και τι κάνουμε λοιπόν?

Η ανάρτηση εμφανίζεται ως κοινοποίηση από κάποιον φίλο σας, στην οποία μπορεί να έχουν γίνει tag μέχρι και 20 φίλοι.

Αν πατήσετε στο video ('νταξ αδελφέ,
άνθρωποι είμαστε, να μην ρίξουμε μια ματιά να δούμε τι θέλει να πει ο σκηνοθέτης?), θα μεταφερθείτε σε μια fake σελίδα που παίζουν λίγα δευτερόλεπτα τσόντας, και στην συνέχεια, σταματάει, και σας ζητάει αναβάθμιση του Adobe Flash Player.

Αν το δεχτείτε και «κατεβάσετε» το αρχείο, τότε μαύρο φίδι που σας έφαγε!! Φάτε μάτια ψάρια, όλες οι στάσεις του Κάμα Σούτρα θα έχουν το όνομά σας, ενώ οι 50 αποχρώσεις θα μοιάζουν παιδικό παραμύθι!!! 

Σοβαρά τώρα, άπαξ και μολυνθείτε, το Backdoor Trojan μπορεί να παρακολουθεί το πληκτρολόγιό σας, να υποκλέψει κωδικούς και τις επικοινωνίες σας, και να αναρτά από το λογαριασμό σας τα "πονηρά" video, κάνοντας φυσικά tag τους φίλους σας (με τον τρόπο αυτό εξαπλώνεται ο ιός).

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφεύγετε παρόμοια περιστατικά, είναι στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook, να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή να μην μπορεί κάποιος να σας κάνει tag χωρίς να το εγκρίνετε.

Αν πέσατε ήδη θύμα, μπλοκάρετε τους μολυσμένους φίλους σας, ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας, διαγράψτε τις αναρτήσεις από τον τοίχο σας, και... κάντε ένα κρύο ντουζ!

Οπότε, Αν έχετε καιρό να μπείτε στο fb, και δείτε κάποιο φίλο/η στο δρόμο, και σας κλείσει πονηρά το μάτι, μην παρεξηγηθείτε... Μπορεί να σας βγει σε καλό!!!

Καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου