Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«Ήρθε η ώρα να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία» (video)



«Το ποιος θα πληρώνει τους φόρους σε αυτή τη χώρα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Ήρθε η ώρα την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία και όχι ο κόσμος της εργασίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των δανειστών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει λύση που θα τερματίζει την πολιτική της λιτότητας.

«Το μεγάλο στοίχημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι εάν θα αφήσουν να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ταπείνωση και την εξαθλίωση ή εάν θα οικοδομηθεί μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών», υπογράμμισε αναφερόμενος και στην αδιάλλακτη στάση των εταίρων.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:



«Η εμμονή των θεσμών εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η εμμονή από πλευράς των θεσμών σε ένα πρόγραμμα περικοπών που έχει αποτύχει και που γνωρίζουν ότι δε μπορεί να γίνει αποδεκτό, δεν είναι λάθος ή υπερβάλλον ζήλος, αντίθετα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, για την ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού».

«Θέλουν να φτάσει το μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης» συνέχισε ο πρωθυπουργός, «ότι η λαϊκή ετυμηγορία δε μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και ότι κυρίαρχη στην Ευρώπη δεν είναι η δημοκρατία, αλλά ένας σκληρό και άδικος νεοφιλελεύθερος οικονομισμός».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στους εταίρους ότι επιδίδονται σε μια επίδειξη πυγμής, που σκοπεύει να σκοτώσει εν τη γενέσει της οποιαδήποτε προσπάθεια για το τέλος της λιτότητας και για ένα μοντέλο που θα θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Η οικονομική ασφυξία που έχει επιλέξει να ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνει τα παραπάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας, «από το Φλεβάρη η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα. Υπάρχουν οι τυπικές προϋποθέσεις να αρθούν οι περιορισμοί στη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις αγορές εντόκων γραμματίων, όμως η ΕΚΤ επιμένει στον οικονομικό στραγγαλισμό».

«Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας για να παραδώσει μια διαφορετική χώρα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως παρά τις δυσκολίες τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση, με μηδενική εξωτερική χρηματοδότηση, προχώρησε ήδη στο κυβερνητικό της έργο. Αναφέρθηκε στον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην αποκατάσταση των αδικιών στο δημόσιο τομέα με την επαναπρόσληψη των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων, στην κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στην εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού, στον νόμο για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος, στο νόμο για την ιθαγένεια.

«Ο στόχος μας είναι σε βάθος τετραετίας να ξηλώσουμε το μνημονιακό καθεστώς και να παραδώσουμε μία χώρα που δε θα είναι αποικία χρέους, αλλά θα έχει αποκατασταθεί η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη, με προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για την κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης. Τόνισε μάλιστα πως ενώ η ελληνική πλευρά, αυτούς τους μήνες, προσήλθε με ειλικρίνεια και καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις, οι εταίροι επιμένουν σε παράλογα υφεσιακά μέτρα.

«Η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό δεν είναι εντολή δημιουργικής ασάφειας. Είναι σαφής εντολή να τερματίσουμε την πολιτική της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Για να γίνει αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε μια συμφωνία που θα έχει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, δε θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και συνταξιούχους και δε θα παρατείνει την αβεβαιότητα, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις αναπτυξιακές προοπτικές».

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση ζητά «συγκεκριμένες και δεσμευτικές ρήτρες για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, που επιδεινώθηκε με ευθύνη των θεσμών».

«Ήρθε η ώρα και για τους θεσμούς να μιλήσουν ξεκάθαρα», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναγνωρίσει ότι η μικρή Ελλάδα δίνει μια μάχη πάνω από τις αντοχές και τις δυνάμεις της, για λογαριασμό των λαών της Ευρώπης, για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει από εδώ και στο εξής η πορεία για το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Θα υπερασπιστούμε ως κόρη οφθαλμού τη λαϊκή εντολή», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, « για μια Ευρώπη όχι της τιμωρίας και των εκβιασμών, αλλά της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου