Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τέσσερις θετικές αποφάσεις από το νέο Δ.Σ. της "Ελληνικό Α.Ε."

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. που έχει την ευθύνη διαχείρισης όλου του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού, ορίστηκε από 1 Ιουλίου νέο ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης.

Ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις του νέου ΔΣ είναι και οι εξής:

1) Επαναφορά στο χώρο, συλλόγων που είχαν εκδιωχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Ήδη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί εκ νέου η χρήση των χώρων που χρησιμοποιούσαν η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού ο Ψηλορείτης.

Εξετάζεται επίσης με θετικό πνεύμα σχετικό αίτημα του ναυταθλητικού ομίλου ΝΑΟΕΛΛ Ιππόκαμπος και του ΠΟΛΚΕΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής).


2) Διάνοιξη της διόδου μέσα από την Ελληνική Αεροπορική Βάση που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στο ΜΕΤΡΟ

Αυτό ήταν ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για το οποίο αδιαφορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά τις εκλογές στις 25 Γενάρη είχε συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο και είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του. 

Ωστόσο το θέμα "κολλούσε"στην άρνηση της προηγούμενης διοίκησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Το νέο ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στη διάνοιξη της διόδου με έξοδα της εταιρείας.


3) Κατεδάφιση των κτισμάτων που λειτουργούσαν τα παράνομα νυχτερινά κέντρα της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ στην πλαζ του Αγίου Κοσμά

Είναι γνωστό ότι με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του δήμου Ελληνικού το 2007, άνοιξε η πλαζ του Αγ. Κοσμά που παράνομα είχε κλείσει και εκμεταλλεύονταν η ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ με τη συνενοχή των τότε κυβερνήσεων και αρμόδιων φορέων.

Ταυτόχρονα ο τότε δήμος Ελληνικού αφαίρεσε τις άδειες λειτουργίας των παράνομων νυχτερινών κέντρων.

Τα τελευταία χρόνια είχαν απομείνει ως χαλάσματα, εστίες βρωμιάς και πιθανής πρόκλησης ατυχημάτων.

Με απόφασή του το νέο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ αποφάσισε την κατεδάφισή τους έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η πλαζ του Αγ. Κοσμά.


4) Φροντίδα της πλαζ Αγίου Αλεξάνδρου

Αποφασίστηκε να ανατεθεί εργολαβία για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου της παραλίας και του ομώνυμου παρεκκλησίου και να βελτιωθεί η φύλαξη για την αποφυγή πυρκαγιάς και άλλων προβλημάτων, έτσι ώστε η όμορφη αυτή παραλία με το πολύ πράσινο να βελτιωθεί και να την απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου