Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παράνομες εργασίες διαμόρφωσης στη νήσο Υδρούσα


Φωτογραφία τραβηγμένη από την παραλία της Βούλας, στην οποία εμφανίζονται οι πρώτες διαμορφώσεις στην παραλία της Υδρούσας, έδωσε

στη δημοσιότητα σήμερα η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Από τη φωτογραφία αχνοφαίνεται η τοποθέτηση ομπρελών επί της παραλίας, πράξη που αντίκειται στη νομοθεσία, αφού επί της Υδρούσας δεν επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένης ακτής κολύμβησης.

Η ΡΙΚΙΠ τονίζει ότι επελέγη από τους επιχειρηματίες σκόπιμα η τωρινή περίοδος που συμπίπτει με τις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού του Δήμου, ώστε να αποφύγουν τους ελέγχους. Παράλληλα, η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα.



Πηγή: 3vita.gr

*** * ***
Το διαμήνυσαν και το έκαναν. Την περίοδο των αδειών των υπαλλήλων του Δήμου θα ξεκινούσε η κατασκευή των υποδομών στην παραλία της Υδρούσας, με σκοπό να δημιουργήσουν οργανωμένη ακτή κολύμβησης και de facto κατάσταση.


Δεν υπολογίζουν ούτε την δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά ούτε και τους νόμους και τις τελεσίδικες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων.

Η νήσος Υδρούσα είναι προστατευόμενη από το Π.Δ. 254/2004 και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 3222/2006, που αποφαίνεται τελεσίδικα δεν επιτρέπεται στη νήσο η δόμηση και η δημιουργία οργανωμένης ακτής κολύμβησης με λουτρικές εγκαταστάσεις.

Τώρα ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου θα δείξουν εάν το εννοούσαν όταν δήλωναν ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της προστατευόμενης νήσου.

Η γενικότερη πορεία επί αναλόγων θεμάτων, μέχρι τώρα δεν μας δίνει καμία αισιοδοξία (διαχείριση και προστασία ακτών και Λίμνη Βουλιαγμένης) .

Οι πολίτες περιμένουν και κρίνουν.

(Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από ακτή Βούλας στις 22 Ιουλίου)

Θάνος Ματόπουλος
για τη ΡΙ.ΚΙ.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου