Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Το "καρότο" και το "μαστίγιο" του Σόιμπλε

Απάντηση στην παγίδα του Β. Σόιμπλε και την «πρόταση» του Γερμανού υπουργού Οκονομικών για 5ετές Grexit με παράλληλη διαγραφή χρέους δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με ένα κείμενο στο Facebook.

Στο κείμενο, με τον τίτλο «Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Σόιμπλε, ο Γιάννης Δραγασάκης τονίζει ότι η προσφορά της διαγραφής χρέους είναι το δέλεαρ πίσω από το οποίο κρύβεται η επίσημη χρεοκοπία.

Αναλυτικά το κείμενο του Γ. Δραγασάκη:

«~ Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble ~

Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από το ευρώ» για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «‘κουρέματος' του χρέους». Λέει λοιπόν ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, «βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας».

Αυτό είναι το «καρότο», πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το «μαστίγιο». Το «μαστίγιο» εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο «Κλαμπ των Παρισίων» και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.

Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας. Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου