Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ψυχρές οι σχέσεις της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης με το ΜΚΙΕ - ιδρύει δικό της Φαρμακείο

Στην ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρά η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η συζήτηση που διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιουλίου (απόντων
όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης) είναι ενδεικτική της στάσης της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου απέναντι στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) στο οποίο λειτουργεί Φαρμακείο με προσφορές φαρμάκων πολιτών εδώ και χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα το ΜΚΙΕ δέχτηκε και αυτή τη φορά επίθεση από την παράταξη του δημάρχου. Ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σαραφίδης, τοποθετούμενος πάνω στο θέμα έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» από ανθρώπους του ΜΚΙΕ.

Είπε μεταξύ άλλων ότι «μέσα στο ΜΚΙΕ έχει εισέλθει το πολιτικό στοιχείο που δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο μια ομάδα ανθρώπων που το εκμεταλλεύονται και πολιτικά, όπως η παρουσία του προέδρου του ΜΚΙΕ με την υποψηφιότητα ενός πολιτικού φορέα».

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος, Κώστας Μηνόπουλος, αλλά και ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, με παρεμβάσεις τους προσπάθησαν να καλύψουν την προκλητική αυτή συμπεριφορά του συμβούλου τους διαχωρίζοντας το έργο των δύο φαρμακείων και υπογραμμίζοντας την στήριξη του δήμου προς το ΜΚΙΕ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που ψηφίστηκε από το Δ.Σ. σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου θα είναι η φαρκακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων ατόμων που ζουν κάτω από το όρια της φτώχειας. Θα παρέχονται δωρεάν φάρμακα (συνταγογραφημένα) καθώς και υγειονομικό υλικό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στηρίζεται σε χορηγίες - δωρεές από φαρμακευτικές εταιρείες και σε προσφορές των κατοίκων του δήμου.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου