Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σιγή ιχθύος



Όλοι είπαν τι ψηφίζουν στο πρόσφατο δημοψήφισμα, από τη γειτόνισσα και τον κύριο που περίμενε υπομονετικά μπροστά μου στην ουρά του ΑΤΜ, μέχρι τον Ρουβά, τον τέως και τον Σουλτς.


Το όχι και το ναι έδινε κι έπαιρνε, πήγαινε κι ερχότανε με κάθε αφορμή, κόλλαγε δε σε κάθε μικροσυζήτηση ή ιδεολογική αντιπαράθεση.

Ποιος φυλάχτηκε και δεν πήρε δημόσια θέση; Ποιος θεώρησε ότι εκπροσωπεί πολυφωνική παράταξη και δεν δικαιούται να την καπελώσει; Ο Δήμαρχός μας κι είναι άξιο, αν όχι απορίας, σίγουρα προβληματισμού.



Πόσο μάλλον αφού ανάλογη επιφυλακτικότητα δεν έδειξαν άλλα στελέχη της παράταξης «Ενωμένη Πόλη» το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν με μεγάλη ευκολία τοποθετήθηκαν υπέρ του Ισραήλ και του δικαιώματός του να αμύνεται σκοτώνοντας αμάχους, μα ούτε και ο ίδιος κάθε φορά που αφήνει σαφείς αιχμές κατά της οικονομικής δυσπραγίας που έχει επιβάλει κατά τη γνώμη του η παρούσα κυβέρνηση… (για τις προηγούμενες τσιμουδιά, Λίτσα μου).

Ωστόσο, τώρα που το σκέφτομαι, φέρνω στο μυαλό μου διάφορους πολιτικούς της Ν.Δ. να τον πλαισιώνουν προεκλογικά, αλλά και μετά, με τελευταίο τον Πύρρο Δήμα και δεν μπορώ να κρατηθώ να μη σκεφτώ ότι μάλλον δεν του βγήκε το μέτρημα, καταλαβαίνεις.

Σ’ έναν δήμο που δεν είναι Γλυφάδα, ούτε Κηφισιά, το σκέφτεσαι λίγο περισσότερο να τοποθετηθείς, ειδικά αν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ωστόσο αυτή είναι η μία από τις λίγες και καλές διαφορές ανάμεσα σε έναν διαχειριστή της εξουσίας και σε έναν ηγέτη: η ανάληψη της ευθύνης να έχει άποψη και να την καταθέτει, όχι φυσικά για να την επιβάλει (σιγά!), ούτε για να διχάσει ψηφοφόρους και μη…

…Αλλά για να μας δώσει την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα με πολιτικούς όρους, εννοείται. Που σημαίνει στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον: Θέλω να ξέρω τη γνώμη που έχει ο Δήμαρχος της πόλης μου για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Μπορεί να τη θέσει με ήπιο ύφος, να διευκρινίσει ότι είναι η προσωπική του άποψη κι όχι θέση της Παράταξής του, αλλά να πει κάτι ο κατά τα άλλα λαλίστατος. Όχι;

Πηγή:
sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου