Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ερωτήματα για το θερινό camp του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά, με δραστηριότητες στη θάλασσα ανακοίνωσε ότι ξεκινά από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου
ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει 100 παιδιά, σε δύο περιόδους, των δύο εβδομάδων η κάθε μία, κοστίζει 80 ευρώ ανά συμμετοχή παιδιού.

Το παράδοξο όμως είναι ότι για την υπηρεσία αυτή ο ΟΑΠΠΑ θα δώσει επιπλέον 20.388 ευρώ σε μια ιδιωτική εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών για τη …διοργάνωση.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΠΠΑ στις 9 Ιουλίου, το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στις δημοτικές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται κάτω από το “Εν Πλω” στη Βουλιαγμένη.

Τα παιδιά 6-14 ετών θα απασχολούνται από τις 9.00πμ ως τις 3.30μμ., με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει θαλάσσιες δραστηριότητες (κολύμβηση, polo, windsurf, beach volley), μεσημεριανό φαγητό και δημιουργική απασχόληση (εργαστήριο χαρτοκοπτικής - πηλού, θεατρική αγωγή, παιχνίδια γνώσεων, μαθήματα πρώτων βοηθειών). Το “camp” θα διεξάγεται για 2 πενθήμερα σε κάθε περίοδο (δηλ. δύο εβδομάδες πλην των Σαββατοκύριακων).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, “θα γίνονται δεκτοί με σειρά προτεραιότητας, δημότες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μετά την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών και την καταβολή του κόστους συμμετοχής. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις του camp από δημότες, θα γίνονται δεκτές και αιτήσεις κατοίκων”.

Όποιος επιθυμεί περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο του Οργανισμού, 213-2020714.

Διοργανωτής;

Ένα βασικό ερώτημα στο οποίο οφείλει να δώσει διευκρινίσεις ο Δήμος και ο ΟΑΠΠΑ, είναι το ποιος ακριβώς αναλαμβάνει αυτή τη διοργάνωση.

Όπως προκύπτει από την απόφαση Δημάρχου που υπέγραψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στις 7 Ιουλίου με τίτλο “Απ' ευθείας ανάθεση για τη διοργάνωση καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα για παιδιά”, η εταιρεία που επέλεξε ονομάζεται Your Consulting Partner ΕΠΕ και εδρεύει στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, “είναι εταιρία παροχής ολοκληρωμένων συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, επαγγελματίες αλλά και επίδοξους επενδυτές της Ευρωπαϊκής Αγοράς”, η οποία “απευθύνεται σε Επιχειρήσεις και Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, ελεύθερους επαγγελματίες που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση του σκληρού ανταγωνισμού σε τεχνολογικά ή επιχειρησιακά θέματα (οικονομικά, φοροτεχνικά, προσωπική βελτίωση, νέες τεχνολογίες, επενδύσεις κ.λπ.)”.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά; Με ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη εταιρεία;

Το κόστος

Ένα δεύτερο ερώτημα που καλείται να απαντήσει η διοίκηση του ΟΑΠΠΑ και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι η μεταφορά του κόστους της διοργάνωσης στους δημότες.

Εφόσον η διοργανώτρια εταιρεία σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη αναλαμβάνει έναντι του ποσού των 20.388 ευρώ να προσλάβει εκπαιδευτές, να εξασφαλίσει τη σίτιση και όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, προς τι τα 80 ευρώ ανά παιδί;

Είναι τόσο σημαντικό για το ταμείο του ΟΑΠΠΑ ένα ποσό 8.000 ευρώ (100 παιδιά και στις 2 περιόδους επί 80 ευρώ) που θα ζητηθεί να καταβάλουν οι δημότες, τη στιγμή που σύμφωνα με τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο Οργανισμός διέθετε (τουλάχιστον στην αρχή της δημοτικής περιόδου) ένα αποθεματικό που ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ;

Γιώργος Λαουτάρης
(δημοσιεύτηκε στον Παλμό Γλυφάδας, 11.07.2015)

Πηγή: 3vita.gr

Σημείωση ιστολογίου:

Από όσο γνωρίζουμε, ο μοναδικός δήμος στα νότια προάστια που τα παιδιά δεν πληρώνουν για την καλοκαιρινή απασχόληση είναι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης κι αυτό καθιερώθηκε επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη και κάλυπτε 1300-1500 παιδιά.

Το πρόγραμμα συνέχισε ο κ. Κωνσταντάτος, μεταφέροντάς το σε ιδιωτική εταιρία, η οποία με το ίδιο κόστος θα κάλυπτε 700-800 παιδιά.

Τελικά και οι φετινές εγγραφές ξεπέρασαν τα 1300 παιδιά παρά τους περιορισμούς που έθεσε η νέα διοίκηση του δήμου. Μένει να ερευνηθεί με ποιο κόστος και ποια μέσα καλύφθηκαν διπλάσιες ανάγκες από αυτές που προέβλεπε η συμφωνία με τον ιδιώτη.


Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου