Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις - Νέο Eurogroup το Σάββατο και νέα Σύνοδος Κορυφής των 28 την Κυριακή

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (EMS) παρέλαβε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο και θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέστη και μίλησε στη συζήτηση προτεραιότητας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου.

Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, την Τρίτη, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για τα αποτελέσματα της Συνόδου. Το Eurogroup που προηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης κράτησε μόλις σαράντα λεπτά καθώς η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη και αυτές παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν και σήμερα και αύριο στη νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσω του left.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου