Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«ΣΥΡΙΖΑ-PODEMOS: ελπίδα για τους λαούς που εναντιώνονται σε χρέος και λιτότητα»

O Αλέν Μπαντιού σε άρθρο του στην γαλλική Liberation με τίτλο «έντεκα σημειώσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κατάσταση» σχολιάζει τις
τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων, τονίζει την αναγκαιότητα διαγραφής του χρέους και καλεί σε διεθνή υποστήριξη στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος διανοούμενος στο άρθρο του τονίζει μεταξύ άλλων πως το ΟΧΙ του ελληνικού λαού δεν είναι ΟΧΙ στην Ευρώπη, «αλλά άρνηση της Ευρώπης των τραπεζικών, του χρέους χωρίς τέλος και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού».

Ο κ. Μπαντιού τονίζει ακτινογραφώντας το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης ότι αφενός «Υπάρχει μία μικρή ελπίδα για νέους σχηματισμούς στη βάση της αντίθεσης στο χρέος και τη λιτότητα, όπως το Podemos και ο ΣΥΡΙΖΑ», αφετέρου «Η τακτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενθάρρυνση για το νέο αυτό πρόταγμα στο πεδίο της πολιτικής» προσθέτει.

Επιπλέον αποτιμώντας την έως τώρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως κατά την άποψή του «θα προτιμούσε να είχε ξεκινήσει εντελώς διαφορετικά πριν από πέντε μήνες, με άμεση έκκληση για μαζική, παρατεταμένη λαϊκή κινητοποίηση για την πλήρη διαγραφή του χρέους και για μάχη κατά των κερδοσκόπων, της διαφθοράς, των πλούσιων που δεν φορολογούνται, των εφοπλιστών, της Εκκλησίας».

«Συνεχίζω να πιστεύω πως η διαγραφή του χρέους είναι το ισχυρότερο ιδεολογικό πλήγμα που θα μπορούσε να υποστεί το ευρωπαϊκό σύστημα» υπογραμμίζει.

Ο κ. Μπαντιού τέλος καλεί σε «διεθνή, λαϊκή, αδιάκοπη βοήθεια για την ελληνική επιδίωξη», επειδή «μπροστά στην καπιταλιστική ολιγαρχία οι διασκορπισμένοι λαοί χωρίς πολιτική ενότητα και εγκλωβισμένοι στα εθνικά σύνορα μένουν αδύναμοι».

«Η μετατροπή της ελληνικής υπόθεσης σε παγκόσμια έχει πολύ ισχυρή συμβολική σημασία και είναι αναγκαιότητα, καθήκον» γράφει.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου