Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ταινία «Solaris» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9.00μμ


H ταινία του Andrei Tarkovsky «Solaris» θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Andrei Tarkovsky
Πρωταγωνιστές: Nat. Bondarchuk, Don. Banionis, Jüri Järvet, Anat. Solonitsyn, Vlad. Dvorzhetsky, Nik. Grinko, Olga Barnet, Sos Sargsyan.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αυτή η ταινία, γυρισμένη με βάση μια ιστορία του Στανισλάβ Λεμ, διεθνώς γνωστού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, ακολουθεί το οδοιπορικό του Κρις Κέλβιν, που έχει σταλεί σε αποστολή στον πλανήτη Solaris για να ξεδιαλύνει τα μυστήρια που αναφέρθηκαν από έναν προηγούμενο κοσμοναύτη, τον Μπάρτον.


Ο Κέλβιν αφήνει τη γη του και τη ντάτσα του και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, βρίσκει το διαστημικό σταθμό σχεδόν εγκαταλελειμμένο.

Ένας επιστήμονας έχει αυτοκτονήσει. Μένουν ο Σνάουτ και ο Σαρτόριους, δυο παράξενοι επιστήμονες που καταλαμβάνονται από οπτασίες.

Ο Κρις Κέλβιν καταλαβαίνει γρήγορα ότι η δύναμη του ωκεανού του Solaris πάνω στον οποίο βρίσκεται ο διαστημικός σταθμός, συνίσταται στο να δίνει ζωή σε οπτασίες και πρόσωπα που αντανακλά η μνήμη.

Ο Κρις συναντά έτσι την παλιά του αγαπημένη, τη Χάρι, και μπορεί να ξαναζήσει τα περισσότερα επεισόδια που σημάδεψαν το παρελθόν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου