Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Και με τις γάζες

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Διακινείται και η άποψη ότι η εκλογική μάχη θα είναι για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ περίπατος. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, που διεκδικεί πάλι την πρωθυπουργία, διαθέτει μεγάλη λαϊκή αποδοχή και ανοχή.

Σε αντίθεση με όσα εχθρικά προπαγανδίζονται, του αναγνωρίζεται από τους πολλούς η σκληρή διαπραγμάτευση. Και, τέλος, οι αντίπαλοί του έχουν βεβαρημένο παρελθόν, μικρό πολιτικό βάρος και πολύ κακή εικόνα.

Ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, γράφεται και λέγεται εμφατικά και με αξιώσεις αυθεντίας.

Έχουμε δει όμως καν και καν κυρίαρχους να χάνουν κάποια στιγμή από μη κυρίαρχους. Όπως έχουμε δει και διάφορους χαλαρούς περιπατητές να καταλήγουν ξυπόλητοι στ' αγκάθια. Και όποιος έχει την αυταπάτη ότι όλα θα εξελιχθούν καλώς και ομαλώς και ο Τσίπρας θα μπει πάλι εν χορδαίς και οργάνοις στο Μαξίμου, χωρίς σκληρή μάχη και χωρίς να ιδρώσει ο κώλος τους -και ο δικός του- είναι μακριά νυχτωμένοι. Διότι αυτή η εκλογική μάχη έχει στοιχεία και παγίδες που κανένας δεν μπορεί να αγνοεί ή να παραβλέπει.

Πρώτα - πρώτα, γιατί απέναντί τους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχουν ένα εχθρικό τόξο δυνάμεων από την Άκρα Δεξιά μέχρι τη λενινιστική και τη συνεπή Αριστερά. Να τους απαριθμήσουμε δεν υπάρχει ανάγκη.

Δεύτερον διότι διαθέτουν βέλη που δεν διέθεταν στις προηγούμενες εκλογές. Θέλετε κάποια; Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και έγινε φύλλο και φτερό. Χρεώνεται αστοχίες, αρρυθμίες, λάθος επιλογές σε πρόσωπα. Και η συμφωνία με τους δανειστές προσφέρεται με τα αρνητικά της σημεία για δημαγωγική σκοποβολή.

Ποιος θα είναι ο κύριος στόχος όλων τους έχει γίνει φανερό από τις πρώτες τοξικές βολές:

Ο Τσίπρας. Θα φάει η μύγα σίδερο για να τον αποδομήσουν. Και στον στόχο θα συναντηθούν εκ των πραγμάτων όλα τα πυρά. Εκ δεξιών και εξ αριστερών. Διότι θεωρείται, και καλώς θεωρείται, ότι στη συγκυρία αυτή ο Τσίπρας αποτελεί το δυνατό χαρτί τού ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι όσα ακούσαμε για ψευτράκο, μνημονιακό, δραπέτη, δικτάτορα, αυτουργό της εκτροπής θα αποτελούν πταίσματα μπροστά σε όσα έρχονται. Να μου το θυμηθείτε.

Ως εκ τούτου, τα πράγματα είναι σαφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τη μάχη μόνο εφόσον βγει από το νοσοκομείο των τραυματισμένων ψυχών και μπει στην πρώτη γραμμή. Έστω και με τις γάζες...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου