Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Όταν η διαπλοκή φωνάζει: φυλακή!

του Νίκου Μωραΐτη


Τίτλοι όπως «Στενεύει ο κλοιός για τον Βαρουφάκη».
Κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης!
Η δαιμονοποίηση ενός plan-b

που κάθε σοβαρή χώρα υποχρεούται να έχει.

Σπίλωση του προσώπου. Αντιμετώπισή του σαν να πρόκειται για σεσημασμένο εγκληματία. Ο υπουργός - χάκερ. Ο τρελός της δραχμής. Ο καθηγητής που έκανε πειραματόζωο την Ελλάδα…

Δεκάδες δημοσιεύματα, ρεπορτάζ, αφιερώματα στα συνήθη πάντα ΜΜΕ. Κοινή επιθυμία όλων -άλλοι το κρύβουν, άλλοι το λένε ανοιχτα- είναι να πάει ο Βαρουφάκης φυλακή!



Γιατί άραγε τέτοια λύσσα με τον Βαρουφάκη, σε μία χώρα που ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο ΓΑΠ, ο Μαντέλης, ο Σημίτης, ο Τσουκάτος, ο Παπαντωνίου (από χθες και ο Παπαγεωργόπουλος!) και δεκάδες άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι; Είναι απλό. Με τη δαιμονοποίηση Βαρουφάκη επιδιώκουν να δικαιωθούν όλα τα λαμόγια της Ιστορίας.

Γιατί αν ο καθηγητής διεθνούς κύρους, ο αιρετικός οικονομολόγος, ο πιστός στις απόψεις του μαρξιστής πρέπει να πάει φυλακή, τότε η φυλακή απενοχοποιείται ως φράση, ως σημαινόμενο, ως αίτημα κάθαρσης.

Κοιτάξτε γύρω σας ποιοι φωνάζουν να πάει φυλακή ο Βαρουφάκης! Όλο το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο κλέψας του κλέψαντος. Οι πολιτικοί της ρεμούλας, των σκανδάλων, οι δημοσιογράφοι των βαλιτσών και της συναλλαγής, οι καταστροφείς της χώρας. Γιατί αν το αίτημα «αυτός να πάει φυλακή» αποκοπεί από το ηθικό του περιβάλλον, τότε θα νιώθουν καλύτερα ακριβώς αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα.

Φυσικά και δεν θα πάει φυλακή ο Βαρουφάκης. Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα πήγαινε. Η Ελλάδα δεν είναι Αφγανιστάν. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι τζιχαντιστές της διαπλοκής. Τότε γιατί το φωνάζουν;


Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Θολώνουν τα νερά, δημιουργώντας την αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα είναι όλοι ίδιοι. Λαμόγια και ιδεολόγοι.

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου