Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Ο Βαγγέλας έλυσε το ζωνάρι

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Η ανησυχία μου για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ήταν βαθύτατη. Πού πήγε η έμφυτη μαγκιά του, το αντριλίκι του, το μπινελίκι του;


Από τότε που διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος
της Ν.Δ., ήταν όλο ευγένειες, καλοσύνες, γελάκια και ρεβεράντζες.

Ο νους μου πέταξε ενστικτωδώς στο «Όλοι λένε σ' αγαπώ» του Γούντι Άλεν, όπου ο έφηβος γιος της οικογένειας των φιλελεύθερων Δημοκρατικών έγινε αίφνης ρεπουμπλικάνος, υπερασπιστής των όπλων και πολέμιος των αμβλώσεων. Οι γονείς σοκαρίστηκαν, πήγαν το παιδί στον γιατρό κι εκεί ανακάλυψαν ότι η πολιτική μεταστροφή του οφειλόταν σε ελαφρύ ανεύρυσμα, το οποίο αφαιρέθηκε με εγχείρηση.


Βρε, λες να έπαθε τέτοιο κακό ο Βαγγέλης μου, λες η μειλιχιότητά του να είναι αποτέλεσμα οργανικής βλάβης; Θα πάθαινα βλάβη κι εγώ από την πολλή αναρώτηση, ευτυχώς όμως ο Τσίπρας έσπευσε να προκηρύξει εκλογές, ελευθερώνοντας τον Μεϊμαράκη από τα μεταξωτά δαιμόνια που τον είχαν στοιχειώσει.

Και να οι μαγκιές και να οι βρυχηθμοί και να το στρίψιμο του μύστακα, ο μετριοπαθής κεντροδεξιός ανελήφθη εις τους ουρανούς και στη θέση του εμφανίστηκε ο γραμματέας της τραμπούκικης ΟΝΝΕΔ, του πολιτικού μορφώματος που γέννησε τους Κένταυρους, τους Ρέιντζερ και τα λοιπά τάγματα εφόδου της δεκαετίας του '80.

Ο Ευάγγελος ξανάγινε δια μιάς Βαγγέλας κι είναι θέμα χρόνου να κατεβάσει τα θρυλικά παντελόνια του, αφού δεν έχουμε άρτο να δούμε τουλάχιστον ας δούμε θέαμα κι ας είναι κι αποτρόπαιο.

Ο Σαμαράς έφυγε, αφήνοντας ξοπίσω το ακροδεξιό πνεύμα του να στοιχειώνει τη Ν.Δ. εις το διηνεκές. Η κεντροδεξιά στροφή παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Τώρα προέχει η εκλογική διάσωση, να μαντρώσουμε ένα αξιοπρεπές ποσοστό για να 'χουμε να πορευόμαστε.

Θα δούμε πολλά σε αυτές τις εκλογές, ιδίως στο μεταναστευτικό, όπου η Ν.Δ. θα πατήσει πάνω στις ψυχές που φεύγουν απελπισμένες από τις εμπόλεμες ζώνες για να κερδίσει ψηφαλάκια ή για να τα κόψει από τον αντίπαλο.

Πατάει ήδη στις ψυχές η Ν.Δ. και μάλιστα με ορολογία που μοιάζει πολύ -περισσότερο απ' όσο μπορεί να αντέξει η δημοκρατία μας- με την ορολογία της Χρυσής Αυγής.

Ο Τράγκας, το διαχρονικό μεγάφωνο της ελληνικής Δεξιάς, ξεκίνησε την πρώτη προεκλογική εκπομπή του λέγοντας ότι τους επόμενους μήνες θα έρθουν στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και την έκλεισε λέγοντας ότι τελικά θα έρθουν στην Ελλάδα 4,2 εκατ. μουσουλμάνοι -κατά 1,2 εκατ. τους αυγάτισε τους μουσουλμάνους ο Γιώργαρος μέσα σε ένα δίωρο.

Ο δε Άδωνις, που επί Μεϊμαράκη οργώνει τα κανάλια με τη ίδια ορμή που τα όργωνε και επί Σαμαρά, υποσχέθηκε ότι η Ν.Δ. θα κλείσει αμέσως τα σύνορα.

Μην τα κλείσετε μόνο προς τα μέσα, κ. Άδωνι, να τα κλείσετε και προς τα έξω, για να μην μπορεί να βγάζει τα εκατομμύριά του ο φίλος σας ο Θέμος.

Οι εκλογές που έρχονται είναι πολυσύνθετες, στο τέλος όμως θα καταλήξουν στο εξής απλό δίλημμα:

Από ποιον θα κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια ο τόπος, από την Αριστερά ή από την Δεξιά; Ιδού η απορία...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου