Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Σκάνδαλο: Εξακολουθεί να παρανομεί η διοίκηση Κωνσταντάτου στο εμπορικό κέντρο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με επιστολή που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, η παράταξη ζητά την άμεση επαναφορά του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη στο μίσθιο για το οποίο έχει νόμιμη μισθωτική σύμβαση και την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που υπέστη ο δήμος.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:
«ΠροςΔήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτο ΙωάννηΑντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Πέτρο ΞηνταβελώνηΠρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννη Τσαρπαλή 
Όπως άριστα γνωρίζετε, σύμφωνα με την 316/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η μεταστέγαση του αρχιτεκτονικού γραφείου του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη από το μίσθιο με στοιχεία Β-3, έως ότου ολοκληρωθούν εργασίες συντήρησης σχετικές με την ασφάλεια του συγκεκριμένου μίσθιου στο εμπορικό κτήριο του Δήμου (Λ. Βουλιαγµένης 602α).
Πέραν των αυθαιρεσιών οι οποίες έχουν λάβει χώρα κατά τη διαδικασία, με δική σας ευθύνη, πλέον δεν υφίσταται ο λόγος μεταστέγασης και είναι αναγκαίο ο μισθωτής Μ. Χαραμουντάνης να επανέλθει στον χώρο για τον οποίο έχει πράγματι μισθωτική σύμβαση. 
Σημειωτέον ότι έχετε αθετήσει όλες τις υποσχέσεις σας προς το δημοτικό συμβούλιο για την επαναφορά του μισθωτή στο μίσθιο. Αρχικά διαβεβαιώσατε ότι η μετακίνηση του μισθωτή θα γινότανε τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου, στη συνέχεια δώσατε παράταση έως τον Μάιο του 2015, διανύουμε όμως τον μήνα Αύγουστο και ο μισθωτής παραμένει παρανόμως στο Ι-7. 
Κατόπιν τούτων σας καλούμε για ύστατη φορά σε άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας με την επαναφορά των μισθωτών στους μίσθιους χώρους για τους οποίους έχουν νόμιμη σύμβαση. 
Δεδομένης της δυνατότητας αντικειμενικού υπολογισμού του μισθώματος δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας σας καλούμε περαιτέρω στην εύρεση νομικής λύσης για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας την οποία υπέστη ο Δήμος μας από την αυθαίρετη και παράνομη εγκατάσταση της εμπορικής επιχείρησης “ORNITALIA” σε ακίνητο ιδιοκτησίας του επιφανείας 316 τμ έναντι μηνιαίου μισθώματος 240,97 ευρώ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας αλλά και παραποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Επιθυμία μας είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας που υπέστη ο Δήμος μας. 
Εφόσον δεν εισακούσετε την τελευταία αυτή μας πρόσκληση, σας ενημερώνουμε ότι δεν μας αφήνετε καμία άλλη επιλογή από το να αναφέρουμε τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά στις αρμόδιες αρχές».
Λίγα λόγια για το ιστορικό

Στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία -μειοψηφούντων των συμβούλων της Δημοτικής Συνεργασίας- την προσωρινή μετακίνηση του τεχνικού γραφείου του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη από το μίσθιο με τα στοιχεία Β-3 στο ισοδύναμο σε επιφάνεια (46,90 τ.μ.) γραφείο Α-3 ή στο Ι-2 μεγαλύτερης επιφάνειας (65 τ.μ.).

Η μετακίνηση κρίθηκε αναγκαία μετά από έλεγχο που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία στο μίσθιό του η οποία χαρακτηρίζει επικίνδυνες, για τη σωματική ακεραιότητα του μισθωτή, τις φθορές που παρουσιάζει.

Αντί όμως του Α-3 ή του Ι-2 ο μισθωτής μετακίνησε στο Ι-7 γραφείο του ισογείου, επιφάνειας 316 τ.μ. έναντι 240,97 € το μήνα, άλλη εταιρεία του (εμπορική επιχείρηση ORNITALIA)!

Η συμφωνία μεταξύ δήμου και μισθωτή επικυρώθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 5 Δεκεμβρίου και βασίστηκε σε παραποιημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όλα τα παραπάνω η παράταξή μας τα ανέδειξε με ερωτήσεις που κατέθεσε, δημοσιεύσεις και δελτία τύπου.

Το θράσος του μισθωτή ήταν τέτοιο που επιχείρησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να επιβάλει σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης (sinergasia.gr, geitoniamou.gr, localtv.gr) αλλά και σε πολίτες, να αφαιρέσουν - διαγράψουν οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε υπέρ του μισθωτή ο Φώτης Μάνταλος, έμμισθος ειδικός σύμβουλος του δημάρχου!

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υποχρέωσε τη διοίκηση -σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου- να επισπεύσει τη συντήρηση του δώματος του εμπορικού κέντρου του δήμου που ήταν η αιτία της αποκόλλησης σοβάδων στο τεχνικό γραφείο του μισθωτή.

Σε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος τοποθετούμενος υποσχέθηκε την επαναφορά του μισθωτή στο μίσθιο εντός 15 ημερών. Η πρώτη φορά ήταν στις 18 Μαρτίου και η δεύτερη στις 29 Απριλίου.

Ο μήνας είναι Αύγουστος, το έργο συντήρησης τελείωσε, η εταιρεία ORNITALIA παραμένει παράνομα στο Ι-7 γραφείο και κάθε περιθώριο καλόπιστης αναμονής εξαντλήθηκε.

Σχετικά δημοσιεύματα:
1. Ερωτήματα για παραχώρηση γραφείου στο Εμπορικό Κέντρο του Δήμου επί της Λ. Βουλιαγμένης 23/1/2015 
2. Εκτός κάθε νομιμότητας η παραχώρηση καταστήματος σε ακίνητο του δήμου, στην εταιρεία ORNITALIA 17/2/2015 
3. Ο πρόεδρος και η «δημιουργική» απομαγνητοφώνηση 24/3/2015 
4. Εξ Ευωνύμων Μάρτιος 2015- τεύχος 2ο, σελίδα 8
Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου