Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας» στην Κεντρική Πλατεία Βούλας, στις 11, 12, 13 Σεπτεμβρίου

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι εκδηλώσει θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου:

20.00: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας σε συνεργασία με το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, με τίτλο: «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ‘22».Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί από τις προσωπικές συλλογές του Γ. Σταμπέλου και του Στ. Χατζηστεφάνου που αναδεικνύουν το κομμάτι που αφορά στην τοπική ιστορία της Βούλας.

Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί και η έκθεση «Το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα», στην Πνευματική Εστία Βούλας (Ζεφύρου 2).

20.30: Αφιέρωμα με τίτλο «Ιστορική Προσφυγική Μνήμη», ένα χρονικό του Μικρασιάτικου Ελληνισμού με τον συγγραφέα και διδάκτορα σύγχρονης ιστορίας Βλάση Αγτζίδη και τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο σε ρόλο αφηγητή. Το χρονικό θα είναι εμπλουτισμένο με οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ και το μουσικό σύνολο της Στέλλας Καρύδα, που θα ερμηνεύσει μικρασιατικά τραγούδια.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου:

20.30 μ.μ.: Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής, με τον Κώστα Μακεδόνα και τηΖωή Παπαδοπούλου. Η συναυλία, σε μορφή μουσικής παράστασης, θα έχει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γρηγόρη Βαλτινού, ο οποίος θα είναι και ο αφηγητής ενώ θα συμμετέχει η εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου Βούλας, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μ. Ντάφλου, η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη».

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου:

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη Βούλας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού.

20:00 μ.μ. Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης «Σεμέλη» και τηςΈνωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον». Θα ακολουθήσουν κεράσματα από τη Μικρά Ασία.

21.00: Θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» από τη θεατρική ομάδα «Μεταξουργείο», με την Άννα Βαγενά στον κεντρικό ρόλο.

Σε όλη την διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργούν και οι δύο εκθέσεις ενώ «Το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα» θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου τις καθημερινές από τις 18.00 έως τις 21.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 22.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου