Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τα έσπασε ο Βαγγέλας ο βρωμόστομος στον Ενικό

Εξαιρετικός ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τελευταία του εμφάνιση στον ενικό. Με παρτενέρ τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο συμπαθής κωμικός ξεδίπλωσε το ταλέντο
του, χαρίζοντας απλόχερα πλούσιο γέλιο.

Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν αποφάσισε να ανακοινώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ανακοίνωνε στη Θεσσαλονίκη.

Αφού υποσχέθηκε αίμα και δάκρυα αρχικά, κατέληξε πως μέσα σε μερικούς μήνες θα βρέξει λεφτά και η ανεργία θα πέσει στο μισό, καθώς και πως μπορεί η χώρα να πάει μέχρι τέλους του έτους στο -2 την ύφεση, αλλά αμέσως το διόρθωσε και το έκανε -1 γιατί δεν του ακουγόταν και τόσο καλά.

Επίσης, πολύ καλός ήταν όταν ζήτησε να διαπραγματευτεί ο ίδιος το χρέος, το οποίο ακόμα και εχτές χαρακτήρισε «βιώσιμο» επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

Ακόμη, το γέλιο σκόρπισε στα πέρατα της χώρας όταν ζήτησε να αναλάβει την διακυβέρνηση γιατί πιστεύει στο μνημόνιο, τις περικοπές, τις αποκρατικοποιήσεις. Βέβαια, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τίνος είναι το μνημόνιο, τονίζοντας πως «το ‘χω εδώ το μνημόνιο Τσίπρα, έχει από κάτω και την υπογραφή του Καμμένου, μην το ξεχνάμε αυτό. Τακ-τακ».

Ένα από τα στιγμιότυπα που θα μείνουν στην ιστορία είναι όταν μοιράζεται με το κοινό το όραμά του για το ντιμπέιτ, όταν και παραδέχεται πως δεν θα πει ψευτάκο τον Τσίπρα και δεν θα παίξουν τίποτα μπουνιές στο τετ α τετ.

Καταπληκτικό ήταν το νούμερό του και για το μεταναστευτικό όταν μπέρδεψε τους ανθρώπους με τα τσιγάρα, και αποκάλεσε τους δουλεμπόρους ως λαθρέμπορους. Επίσης, μαγνήτισε τα βλέμματα όταν μίλησε για το σοκ του για τον μικρό Σύριο που βρέθηκε πνιγμένος στα παράλια της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας πως έχουν πνιγεί 20.000 ψυχές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια, εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν είχαμε εικόνα και από αυτούς τους πνιγμούς και δεν σοκαριστήκαμε αρκετά.

Μια μαγική στιγμή ήταν και όταν ο Βαγγέλης έκανε επίδειξη ταλέντου παίζοντας τον αγαπημένο οικογενειακό φίλο του Καμμένου όταν τον προειδοποίησε, σχετικά με τις αιτιάσεις για λαδιές του Βαγγέλα στα υποβρύχια, πως με αυτά που κάνει θα στεναχωριέται η οικογένειά του και ο κύριος Ηλίας. Το συγκεκριμένο, για τους σινεφίλ, αποτελεί ευφάνταση παραλλαγή του «μιλάς πολύ και θα λερώσεις καμιά ρόδα».

Ακόμα μία στιγμή εξαιρετικής ερμηνείας ήταν όταν εξήγησε πως επειδή ο Αντρέας είχε πει πως ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να περνάει ειδικό δικαστήριο, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να περνάει και η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση. Μεγάλα κέφια.

Σε άλλη μεγάλη στιγμή του, έδωσε ρέστα αστειευόμενος για το ότι μια ψήφος διαμαρτυρίας κόστισε ενενήντα δισ. ευρώ. «Τι διαμαρτυρία είναι αυτή ρε παιδιά, να κάνουμε φθηνότερες» είπε με χάρη, και αμέσως μετά συμπλήρωσε, «χιούμορ κάνω» και το κοινό ξέσπασε στα γέλια.

Συγχαρητήρια πάντως, εκτός από τον ταλαντούχο κωμικό, αξίζουν και οι λογογράφοι του. Ο ρόλος που αφήνει παρακαταθήκη θα μας συντροφεύει για χρόνια. Κανείς δεν θα ξεχάσει τον βρωμόστομο θείο Βαγγέλη που, μαζί με τον νονό Καμμένο, προσπαθούν να κρατήσουν στον σωστό δρόμο τον μικρό Αλέξη.

Τον Καμμένο, μπορεί να τον ξεχάσουμε. Τον θείο Βαγγέλα όχι.

Πηγή: rebeliskos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου