Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Απομάκρυνση Σαγιά με νόημα, στη θέση του ο Καλογήρου

Σε αντικατάσταση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Σπύρου Σαγιά, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας στη θέση του το δικηγόρο
και γενικό γραμματέα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, με την απόφαση αυτή να μεταφράζεται ως μία σημαντική μεταβολή με συμβολικό χαρακτήρα.

Η θέση του γενικού γραμματέα θεωρείται καίρια, καθώς αφορά το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης.

Η τοποθέτηση του κ. Σαγιά στη θέση αυτή μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου είχε προκαλέσει αρκετό θόρυβο εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο πρώην γενικός γραμματέας φερόταν να είναι πολιτικός φίλος και συνεργάτης διακεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Σημίτη.

Επίσης, έχει χαρακτηριστεί ως δικηγόρος των «αποκρατικοποιήσεων», αλλά και της επιχειρηματικής ελίτ.

Κύκλοι του Μαξίμου καταλογίζουν στον κ. Σαγιά πως δεν ήταν λίγες οι φορές που «παγίδευσε» το νομοθετικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ του προσάπτουν πως διατηρούσε εμφανείς σχέσεις με ανθρώπους που η κυβέρνηση θεωρεί πως έχουν σχέση με τη διαπλοκή.

Μάλιστα, δεν είναι μικρό το χρονικό διάστημα όπου οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σπύρο Σαγιά είχαν διαρραγεί, με τον πρώην γενικό γραμματέα να μην εμφανίζεται καν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο νέο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος λειτουργούσε και ως σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστώνεται το θετικό έργο που κατέβαλε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την Κατερίνα Θάνου.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου