Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Σε νιρβάνα η διοίκηση του δήμου για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

«Ενώ κλειδώνουν οι ημερομηνίες που πρέπει να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια για να συζητήσουν για τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό
Διαχείρισης Αποβλήτων και να αποφασίσουν για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου τους - η διοίκηση του δήμου μας βρίσκεται σε περίεργη νιρβάνα», σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο φλέγον αυτό ζήτημα «είμαστε από τους λίγους δήμους στην Περιφέρεια Αττικής που δεν έχει καταθέσει σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Οι δυο γειτονικοί δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας έχουν ήδη υποβάλει τα δικά τους σχέδια», σημειώνει η Δ.Σ.Ε-Α.

Να σημειώσουμε πως οι δήμοι που δεν θα καταθέσουν σχέδιο αποκλείονται από την χρηματοδότηση του περιφερειακού σχεδιασμού και από 1η Γενάρη 2016 θα πληρώνουν ακριβότερα την ταφή των ανεπεξέργαστων απορριμμάτων.

«Φαίνεται ότι η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου περιμένει να αναλάβει την υπόθεση ο μνηστήρας του Ελληνικού, η Lamda Development του Λάτση», το καυστικό σχόλιο της Δημοτικής Συνεργασίας.

Στο σημείο αυτό η δημοτική παράταξη με επικεφαλής το Χρήστο Κορτζίδη, θυμίζει πως στις αρχές Ιουνίου, όταν η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε σύμφωνη με την παραχώρηση 12 στρεμμάτων εντός του αεροδρομίου για σύγχρονη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με βασικούς άξονες την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επανάχρηση των υλικών, ο Γιάννης Κωνσταντάτος απαίτησε να προχωρήσει η "επένδυση" αφού έτσι κι αλλιώς η Lamda Development έχει προβλέψει και εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Σεπτεμβρίου ο εκπρόσωπος της Δ.Σ.Ε-Α., Τάκης Κοροβέσης, ζήτησε από τη διοίκηση απαντήσεις χωρίς ωστόσο να πάρει καμία.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου