Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Οι "άχρηστοι" απαντούν στον Μεϊμαράκη και τη Ν.Δ.

ρεπορτάζ: Νίκος Μορφονιός

"Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να φέρει ξανά το 'μαύρο' στη ζωή μας" προειδοποιούν πρώην απολυμένοι και διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες με αφορμή τις δηλώσεις Μεϊμαράκη περί άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων που επαναπροσλήφθησαν στο Δημόσιο με τον νόμο Κατρούγκαλου για την αποκατάσταση των αδικιών.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε χθες η Ν.Δ., ανακοινώνοντας ότι ο πρόεδρος άλλα εννοούσε και ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης με περισσό κυνισμό αποκάλεσε άχρηστους τους πρώην πλέον διαθεσίμους και απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τους οποίους το κόμμα του έστειλε στον Καιάδα της ανεργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν".

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του Γραφείου Τύπου σχολίασε καυστικά ότι "ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης, αποκαλεί 'άχρηστους' τους εργαζόμενους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους στο Δημόσιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Αυτή είναι η Ν.Δ. των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας".

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. εξέδωσε χθες ανακοίνωση σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις Μεϊμαράκη διαστρεβλώθηκαν και ότι ο πρόεδρος εννοούσε ως άχρηστους μόνο τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους... Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, "είναι αναμενόμενο μέσα στον πανικό της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει, να ρίχνει λάσπη και να δημιουργεί τεχνητή ένταση. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει στον κατηφορικό δρόμο που επέλεξαν. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επικριτικά, αποκλειστικά και μόνο στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους και σε κανέναν άλλον".

Ν. Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ανεύθυνα στις επαναπροσλήψεις

Βέβαια, την ανακοίνωση της Ν.Δ. πρόλαβε να διαψεύσει η βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκη Κεραμέως σε εκπομπή της ΕΡΤ ("Στον δρόμο προς τις κάλπες"), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ειλικρινές των δηλώσεων Μεϊμαράκη δηλώνοντας ότι η "κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ανεύθυνα στις επαναπροσλήψεις", καθώς προέβη σ' αυτές "χωρίς καμία προηγούμενη διερεύνηση αναγκών, χωρίς προγραμματισμό"!

Τις δηλώσεις Μεϊμαράκη σχολίασε επικριτικά και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσω της εκπροσώπου του Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Πρόκληση χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι "μετά από τη δραματική μείωση του προσωπικού του Δημόσιου, που φθάνει ώς και το 30%, με άμεσες συνέπειες στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία, συνιστά τουλάχιστον πρόκληση η επαναφορά στον δημόσιο διάλογο της ρητορικής περί άχρηστων, υπεράριθμων, επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Τέτοιου είδους πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι απαράδεκτες και ανεπίκαιρες, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο, όχι μόνο γιατί οι δηλώσεις συνιστούν έμμεση προαναγγελία απολύσεων, αλλά γιατί η εκ νέου συρρίκνωση στον δημόσιο τομέα ανοίγει τον δρόμο και για νέες μειώσεις μισθών και απολύσεις στον ιδιωτικό".

"Αντί να ζητήσει συγγνώμη, μας αποκαλεί και άχρηστους"

Βάναυση προσβολή για την αξιοπρέπειά τους και συνάμα νέο casus belli χαρακτηρίζουν, μιλώντας στην "Αυγή" τις δηλώσεις Μεϊμαράκη δημόσιοι υπάλληλοι, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί, που επέστρεψαν στις δουλειές του με τον Νόμο Κατρούγκαλου, δηλώνοντας μάλιστα με αγανάκτηση πως "αντί να μας ζητήσει συγγνώμη, μας αποκαλεί τώρα και άχρηστους".

Οι δηλώσεις αυτές, τονίζει ο Νικόλαος Κικάκης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, "συνιστούν βάσαυση προσβολή για όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, ενώ μας προκαλούν και νέα ανησυχία στην περίπτωση που επιστρέψει στην εξουσία η Ν.Δ. Είμαι εκπαιδευτικός με τρία πτυχία, δύο μεταπτυχιακά, συγγραφέας ενός βιβλίου, έχω διατελέσει 5 χρόνια υποδιευθυντής και 6 χρόνια διευθυντής σε ΕΠΑΛ των Αθηνών, έχω αξιολογηθεί ικανός για τις θέσεις αυτές 4 φορές, και παρ' όλα αυτά ο κ. Σαμαράς κατήργησε τον κλάδο μου, ενώ τώρα, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. με αποκαλεί άχρηστο! Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να τεθούμε σε νέα ομηρεία μετά από σχεδόν δύο χρόνια αγώνων και προειδοποιούμε ότι οι δηλώσεις συνιστούν casus belli για τους εργαζόμενους, που αγωνιστήκαμε με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, με τα ρούχα μας να μυρίζουν ακόμη δακρυγόνα", σημειώνει με οργή ο κ. Κικάκης.

Οργισμένα αντιδρά και η Σταματία Τσουμέα, πρόεδρος του Συλλόγου Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων Ελλάδας, τονίζοντας μάλιστα πως "ανταποδίδω τον χαρακτηρισμό στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος, αντί να μας ζητήσει συγγνώμη, μας αποκαλεί και άχρηστους. Θεωρώ ότι ένας καθηγητής που δημιουργεί συνειδήσεις στους μαθητές του, ένας σχολικός φύλακας που φυλάει τις ψυχές των παιδιών στα σχολεία, μια καθαρίστρια που καθαρίζει με αξιοπρέπεια σκάλες, δεν είναι άχρηστοι, αλλά κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια. Αλλά πού να ξέρει ο κ. Μεϊμαράκης από πραγματικά προβλήματα ζωής; Και ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε την ιστορία του και τη συμμετοχή του στους Κενταύρους. Οι θύτες δεν μπορούν να μιλάνε. Αυτοί δηλαδή που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή τραγική κατάσταση θα μας αποκαλέσουν και άχρηστους; Ε, όχι, δεν θα τρελαθούμε κιόλας σ' αυτή τη χώρα", καταλήγει με αγανάκτηση η κ. Τσουμέα.

"Έχουμε επιστρέψει στη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά το 'μαύρο' στις ζωές μας"

Αποστομωτική είναι και η απάντηση μιας εκ των πρώην απολυμένων καθαριστριών του υπ, Οικονομικών, της Δήμητρας Μανώλη, η οποία με παρρησία δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να επανέλθει ξανά το "μαύρο" στη ζωή τους. "Ήμασταν στον δρόμο επί 22 μήνες", τονίζει η Δήμητρα Μανώλη, "αγωνιστήκαμε σκληρά από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε στο βάραθρο 595 οικογένειες καθαριστριών. Ήταν πολύ δύσκολα, δώσαμε πολύ σκληρό αγώνα, αντισταθήκαμε και πλέον έχουμε επιστρέψει στις δουλειές μας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε επιστρέψει πραγματικά στη ζωή. Είναι ωραίο να δουλεύεις, να είσαι χρήσιμη, και όχι άχρηστη όπως μας αποκάλεσε ο κ. Μεϊμαράκης. Του απαντάμε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να φέρει ξανά το 'μαύρο' στη ζωή μας, δεν μείναμε 22 μήνες στον δρόμο για να ξαναβρεθούμε στην ανεργία και αν χρειαστεί, θα αντισταθούμε ξανά".

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου