Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Βγάζουν και γλώσσα οι ξεφτίλες

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ε, λοιπόν, αυτοί θα μας τρελάνουν. Αυτοί, δηλαδή όλος ο καλός ο κόσμος που κυβερνά σαράντα χρόνια. Και τα πέντε των Μνημονίων. Και κάποιοι νεάζοντες μαζί, που
παριστάνουν τους νεοσσούς της μεταρρύθμισης, τρομάρα τους.

Σαράντα χρόνια γαμούν και δέρνουν και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την ανεργία, τη φτώχεια, το ρουσφέτι, τη γραφειοκρατία, τα προβλήματα της Παιδείας και της Υγείας, το κράτος-τέρας που άλλους τρώει και άλλους ταΐζει.

Αυτοί είναι αθώοι. Δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο που συντελέστηκε σε κοινή θέα. Δεν ξέρουν πως ό,τι άσχημο κινείται, πετάει, έρπει ή τρουπώνει στη σημερινή Ελλάδα αυτοί το γέννησαν και το ανάθρεψαν.

Δεν ξέρει, τζάνεμ, ο Μεϊμαράκης τι γινόταν με τα υποβρύχια, με τη Ζίμενς, με τα μοναστήρια και τα λιβανιστήρια. Με το ρουσφέτι και το ντοβλέτι. Ούτε ο Σαμαράς ξέρει. Ούτε η Ντόρα, ο Άδωνις, ο Λοβέρδος, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Κυριάκος.

Δεν ξέρουν ότι η ανεργία, και η φτώχεια, και το κράτος-τέρας, έργο τους είναι. Και η ευλογία των Μνημονίων τούς ανήκει. Και το εργασιακό καθεστώς αυτοί το έκαναν ζούγκλα. Και όλα τα αρχικά της χαράς -ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ κ.λπ.- δική τους πατέντα είναι. Και τις συντάξεις αυτοί τις ρήμαξαν. Και τους μισθούς. Και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και στον ιδιωτικό, και τα καρτέλ, και η διαπλοκή, και η φοροδιαφυγή, και-και-και, δικά τους είναι.

Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες έχτισαν το καθεστώς που καταρρέει και απειλεί να μας θάψει. Αλλά βγάζουν και γλώσσα οι ξεφτίλες: Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και κοστολογούν κιόλας τι μας στοίχισε η κυβέρνηση της Αριστεράς. Σε εφτά μήνες! Για την καταστροφή, τον θάνατο, την αδικία, τη δυστυχία, τη σαπίλα, που προκάλεσαν σαράντα χρόνια οι ίδιοι, τσιμουδιά.

Φορτώθηκε η Αριστερά να καθαρίσει την κόπρο τους και την κατηγορούν ότι μυρίζει!

Αυτό πια δεν είναι απάτη, ψέμα, θράσος, συκοφαντία, ατιμία. Όλα όσα ανέδειξαν σε αρετές. Είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουν αμετανόητοι.

Τους χαλάσαμε το μεγάλο φαγοπότι κι όρμησαν με τα μαχαιροπίρουνα στο χέρι να μας καταπιούν. Κι αν δεν το βάλουμε βαθιά στο μυαλό μας, θα μας βάλουν βαθιά στη στομάχα τους. Θα έχουμε εκεί καμιά σαρανταριά χρόνια ακόμα, να λύσουμε και τις διαφορές μας...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου