Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Λάκης Λαζόπουλος: Ποιος;

γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος

Η Νέα Δημοκρατία μπήκε, επισήμως, στην περιπέτεια. Ούτε ολόκληρη θα βγει ούτε αλώβητη.

Παρά την αμέριστη, πρωτοφανή, προκλητικότατη στήριξη όλων των κέντρων διαπλοκής, εντός και εκτός χώρας, με σύσσωμα τα ΜΜΕ και το 98% των δημοσιογράφων, ως φλώρων-μουτζαχεντίν στο πλευρό της, αλλά και των εντύπων, η Ν.Δ έχασε τετράκις. Ευρωεκλογές, εκλογές Ιανουαρίου, δημοψήφισμα, εκλογές Σεπτεμβρίου.

Η ήττα είναι εξαιρετικά μεγάλη σε σχέση με την στήριξη που είχαν.

Η διαχείριση απαιτεί νηφαλιότητα, την οποία δεν θα έχουν καθώς οι πόρτες προστασίας των σκανδάλων της μεταπολίτευσης θα ανοίξουν, αφού τα κλειδιά τους βρίσκονται στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας κυβέρνησης.

Μπαίνουμε σε περίοδο καθοριστικής αποδόμησης προσώπων, οικογενειών πολιτικών , πολιτευτών και παρατρεχάμενων, όπου ο σώζων Παπασταύρου μη σωθήτω.

Η επιλογή των προσώπων λοιπόν που θα μπουν επικεφαλής στην Ν.Δ θα πρέπει να λάβει υπόψιν όλες αυτές τις παραμέτρους.

Μεταξύ τους γνωρίζουν καλά τα πεπραγμένα του καθενός.

Το να επιλέξουν δηλαδή αρχηγό, ο οποίος αύριο θα καταρρεύσει υπό το βάρος σκανδάλων, θα είναι το καταλυτικό πλήγμα για την μετέπειτα ύπαρξη της παράταξης, διότι η κατακρήμνιση θα είναι βίαιη.

Μία παράμετρο που επίσης πρέπει να λάβουν όλοι υπόψιν τους είναι, πως το 45% της αποχής είναι μία εγκυμονούσα κοινωνία, η οποία θα φέρει στον κόσμο νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές κατευθύνσεις και παντελώς προχωρημένες προτάσεις, μη εύκολα αναγνώσιμες από τους παρόντες της πολιτικής ζωής.

Αυτό όμως αφορά όλα τα κόμματα και όχι μόνο την Ν.Δ.

Οι δύο επικρατέστεροι, απ' ό,τι φαίνεται θα είναι ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ.Μητσοτάκης. Θα μπορούσε να είναι και ο Τζιτζικώστας και ο νεαρός Μπακογιάννης, αλλά με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν μπορούν να συμμετέχουν οι περιφερειάρχες σ' αυτή την διαδικασία. Οπότε τα πιθανά αουτσάιντερ δεν συμμετέχουν.

Ίσως αυτό να δημιουργήσει μία χαραμάδα για να τρυπώσουν στην κούρσα της διαδοχής πολιτικοί νεώτερης κοπής, όπως ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης ή και άλλοι λιγότερο γνωστοί στα τηλεπαράθυρα.

Είναι κι αυτό ένα θέμα, κατά πόσο πρέπει ο αρχηγός που επιλέγεται να έχει κάνει καριέρα «στα δελτία ειδήσεων».

Ως κόμμα όμως συντηρητικό, η Ν.Δ θα κινηθεί συντηρητικά σε μία εποχή που άλλαξε ταχύτητες κι έτσι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην δυσάρεστη θέση να χρειαστεί να ξαναλλάξει αρχηγό.

Κάτι άλλα ονόματα που ακούω, κάτι σε Δένδια, κάτι σε Κεφαλογιάννη, νομίζω ότι είναι ονόματα ίσα για ν΄ακούγονται.

Η ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ, το ΛΑΟΣ, των Άδωνη - Βορίδη - Πλεύρη θα βρεθεί εκτός, και μαζί με την Μισέλ Ασημακοπούλου βαφτισιμιά του βασιλιά, θα αποπλεύσουν με το καράβι "Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΥΘΙΣΤΗ". Είναι το ίδιο καράβι στο οποίο είχαν επιβιβαστεί οι Λαφαζάνης, Ζωή, Βαλαβάνη και Στρατούλης. Κάνει τέτοιες διαδρομές αυτό το καράβι.

Ελπίζω ο κ. Σαμαράς να μην παρασυρθεί από τον πληγωμένο του εγωισμό και κόψει εισιτήριο επιβαίνοντος στο καράβι της ακροδεξιάς πλεύσης.

Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης λοιπόν;

Ο Μεϊμαράκης απέδειξε ότι είναι ισχυρός, έχει χαρακτηριστικά αρχηγού, μπορεί να αποφασίζει, είναι συμβατός με τον κόσμο της Ν.Δ και αν κατέβαινε η Ν.Δ χωρίς αυτόν στις εκλογές τα αποτελέσματα θα ήταν ολέθρια. Έχει χρόνια στην Ν.Δ άρα έχει ένα παρελθόν που αν δεν έχει ξεκαθαρίσει θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει τα αιωρούμενα.

Αν κάτι απ΄όλα όσα ισχυρίζεται ο Καμμένος έχουν ισχύ, η εικόνα του θα αδυνατίσει. Αν όμως αποτινάξει από πάνω του την μαύρη σκόνη η εικόνα του θα δυναμώσει και θα πεισμώσει τους νεοδημοκράτες. Είναι επικοινωνιακός και ανέβηκε στην εκτίμηση όλων όταν αμέσως μετά το αποτέλεσμα, χωρίς να κάθεται να ροκανίζει την νύχτα και να σβήνει και να ξαναγράφει τον λόγο του, αποδέχτηκε το αποτέλεσμα, συνεχάρη τον πρωθυπουργό δείχνοντας έτσι αντανακλαστικά όχι φοβισμένου αρχηγού.

Έχει ένα μείον. Όσο περνάει ο καιρός, αυτός θα μεγαλώνει περισσότερο ενώ ο Τσίπρας θα μεγαλώνει λίγο. Ο Τσίπρας θα ωριμάζει, αυτός θα γερνάει.

Σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα αναμετρηθούν και οι ηλικίες.

Ο Κυριάκος έχει την ηλικία να σταθεί απέναντι στον Τσίπρα αλλά έχει μηδενικά φόντα και χαρακτηριστικά απουσίας κατά την παρουσία του. Δηλαδή όταν η φάτσα του είναι απούσα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ας πούμε, μπορείς να τον ακούς. Όταν παράλληλα τον βλέπεις, μετά από κάθε τρεις φρασούλες να γουρλώνει τα μάτια του στην κάμερα, σε στυλ «τι έξυπνος είμαι θέ μου, που το βρήκα και το είπα εγώ αυτό», ε τότε, για να συνεχίσεις να τον βλέπεις πρέπει να προσποιηθείς μη ορατότητα. Είναι παιδί του μπαμπά του, παντελώς ετερόφωτος, φάτσα ιδανική για κωμωδία των Μόντυ Πάιθονς. Με την SIEMENS και το τηλεφωνικό κέντρο να τον ακολουθεί δεν βλέπω μέλλον. Άσε που φοβάμαι μην σκάσουν κι άλλα στον δρόμο. Δεν τον θέλει ούτε και η αδερφή του μαθαίνω. Μετά το λίφτινγκ που έκανε αντί να μην την αναγνωρίζει αυτός δεν τον αναγνωρίζει αυτή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ντόρα έγραψε κοτζαμάν μαντινάδα για να υποδεχτεί τον Μεϊμαράκη στην Κρήτη. Ο Κυριάκος δεν έχει τα φόντα για αρχηγός. Δυστυχώς δεν έχει τα φόντα να το αντιληφθεί και μόνος του. Δηλαδή, για να το πω και γαλλιστί, σε όρους θεατρικούς ο Τσίπρας είναι ζεν-πρεμιέ και ο Κυριάκος ζεν-ντερνιέ. Βέβαια έχει την αγάπη των ευρωπαίων, κάνει ότι του ζητήσουνε, απολύει άφοβα αυτούς που διόρισε ο μπαμπάς του, έχει προσόντα για πρωθυπουργός - υπάλληλος. Αλλά δεν είναι πια αυτό το μοντέλο. Η εποχή έχει αλλάξει, ο πρωθυπουργός εγκρίνεται από τον λαό και όχι από την Τρέμη και τον Πρετεντέρη, έχουμε άλλη σκέψη, άλλο λόγο, άλλη εικόνα.

Η Ν.Δ θα βρεθεί εκτός εποχής, θα γίνει η σκιά του παλαιού της εαυτού. Δεν είναι τυχαίο ότι σ΄αυτές τις εκλογές σχεδόν βγάλαν όλοι τις γραβάτες τους.

Αλλά κάθε χοντρή κυρία που φοράει ένα άσπρο κολάν με μαύρες ρίγες δεν είναι και ζέμπρα!

Η Ν.Δ. πρέπει να φανταστεί ποιον θα θέλει να έχει για αρχηγό το 2019. Πριν φτάσει σε στάδιο Γεννηματά κι ακούμε τον Κυριάκο να φωνάζει στις τηλεοράσεις «γυρίστε στο σπίτι σας»

Άμα την κάνει η γυναίκα απ' το σπίτι δεν ξαναμαζεύεται!

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου