Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

«Το ξεπούλημα στον Λάτση δεν είναι μονόδρομος»

Κινητικότητα παρατηρείται σε επίπεδο δημοτικών παρατάξεων για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
αντιπροσωπείες από έξι δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, συναντήθηκαν και έλαβαν αποφάσεις.

Μετά από ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας Ελληνικού, κατέληξαν στα εξής:
  1. Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση της έκτασης στον Λάτση, έχει προβλήματα νομιμότητας με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.
  2. Το τίμημα παραχώρησης της έκτασης είναι εξευτελιστικό και κατάφορα σε βάρος του δημοσίου.
  3. Η τσιμεντοποίηση μεγάλου μέρους της έκτασης με τη δημιουργία καζίνο, ουρανοξυστών και γενικότερα κατοικιών, εμπορικών κέντρων τύπου mall, προσχώσεων και οικοδόμησης στην παραλία κλπ, είναι έξω και πέρα από τις ανάγκες των πολιτών και υπονομεύουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
  4. Το ξεπούλημα στον Λάτση ασφαλώς και δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλες λύσεις - προτάσεις, που συνδυάζουν την ανάπτυξη με το σεβασμό στο περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.
  5. Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε επιβεβλημένη την ακύρωση της όλης διαδικασίας παραχώρησης της έκτασης στον Λάτση και την οργάνωση μιας ολιγόμηνης δημόσιας διαβούλευσης για την αξιολόγηση όλων των προτάσεων - λύσεων για το Ελληνικό.
  6. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, με ποικίλες προσπάθειες το αμέσως επόμενο διάστημα.
Θάνος Ορφανός - ΑΛΙΜΟΣ: ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ
Ελένη Μπελιά - ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Κώστας Κόκκορης - ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Τάσος Ταστάνης - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Αθήνα Λυγνού - ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Χρήστος Κορτζίδης - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου