Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ώστε νίκησε η τρόικα, ε;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Κοιτάξτε τώρα μια ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος. Νίκησε η τρόικα, διακηρύσσουν όχι μόνο ο Βαρουφάκης, αλλά και αριστεροί άνθρωποι, με καθαρή πορεία και χρόνια πείρας.

Νίκησε η Μέρκελ, η Φραγκφούρτη, ο Σόιμπλε,
το κατεστημένο, ο καπιταλισμός, το κακό το ριζικό μας, λένε. Και πώς αυτό, βρε παιδιά;

Απλούστατο: Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κόμμα του Μνημονίου, της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του κατεστημένου, του καπιταλισμού. Άρα νίκησαν όλοι αυτοί. Όπερ έδει δείξαι.

Είναι μια ερμηνεία κι αυτό, θα πεις. Που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Οι ίδιοι μάλιστα που έλεγαν μεγάλα λόγια, περί βέβαιου μεγάλου συνασπισμού, τώρα τραβάνε μια μεγάλη και άκρως βολική πρόσθεση. Έτσι τους βγαίνει: ΣΥΡΙΖΑ + Ν.Δ. + ΠΑΣΟΚ + Ποτάμι = νίκη της τρόικας. Και ήττα τίνος; Της ΛΑΕ, του ΚΚΕ, των αριστερών σχηματισμών; Μπα, του λαού, του πάντα προδομένου και λοιπά. Πάλι όπερ έδει δείξαι, και τρέχα γύρευε.

Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι ούτε μαρξισμός, ούτε αριστερισμός, ούτε λενινισμός - λέμε τώρα. Αυτό είναι παραλογισμός της ήττας.

Που δεν πατάει σε καμιά ανάλυση για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, τις ιστορικές του ρίζες, το πρόγραμμα, την πολιτική του, τις βαθιές διαφορές του με τα αστικά κόμματα, την κοινωνική του βάση. Και απλώς διαχέει την ήττα στον λαό. Αφού εμείς, οι συνεπείς, οι έτσι και πάντα έτσι, ηττηθήκαμε, ηττήθηκε ο λαός. Όπερ έδει δείξαι.

Και καλά να λένε αυτές τις ανοησίες οι χρονίως πάσχοντες από επαναστατική αχρωματοψία. Που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ενώ ο κόσμος καίγεται τα ποσοστά τους παραμένουν κατεψυγμένα.

Αλλά να τα ακούμε και από ανθρώπους που δεκαετίες ολόκληρες ήταν οργανικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Που άφησαν το αποτύπωμά τους όχι μόνο στις ταξικές του αναφορές, αλλά και στη διαμόρφωση μιας γενιάς στελεχών; Τόσο λίγη εκτίμηση έχουν στον εαυτό τους και σε όσα δημιούργησαν τόσα χρόνια;

Εκτός πια κι αν συμβαίνει το αντίθετο. Έχουν τόσο μεγάλη εκτίμηση στον εαυτό τους που πιστεύουν ότι αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν μαζί τους και όλα τα αριστερά, ταξικά, ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά. Και μείναμε εμείς οι υπόλοιποι χωρίς επαναστατικό ISO και αριστερή σφραγίδα.

Πράγμα που εξηγεί βέβαια την επιμονή τους στη νίκη της τρόικας. Αλλά και στην ήττα της λογικής, δυστυχώς...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου