Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη του Κόρμπιν στους Εργατικούς της Βρετανίας: Ένα βήμα μπροστά για την αλλαγή της Ευρώπης προς όφελος των λαών (ενημέρωση-video)

Ο αριστερός υποψήφιος Τζέρεμι Κόρμπιν, έπειτα από πολλές εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία!

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφυγική κρίση, κάνοντας γνωστό ότι θα συμμετάσχει απόψε στην διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Διαβάστε εδώ μία πρώτη ανάλυση του Κ. Ράπτη για το αποτέλεσμα και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Η στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων:


Στη νικητήρια ομιλία δήλωσε ότι θέλει να κάνει το κόμμα του πιο δημοκρατικό. Τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες και ότι έχει ενισχυθεί, καθώς «ο λαός θέλει μια καλύτερη Βρετανία» είπε.

Ο 66χρονος Κόρμπιν επικράτησε έναντι των Ιβέτ Κούπερ και Αντι Μπέρναμ, δύο πρώην υπουργών, αλλά και της Λιζ Κένταλ. Σε σύνολο 422.664 ψηφισάντων, ο Τζ. Κόρμπιν συγκέντρωσε το 59,5%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Guardian:


Το tweet του Π. Ιγκλέσιας (Podemos Ισπανίας):

Η νίκη του Κόρμπιν είναι σπουδαίο νέο, ένα βήμα μπροστά για την αλλαγή της Ευρώπης προς όφελος των λαών
Corbyn's victory as leader of the Labour party is great news, it's a step forward towards a change in Europe for the benefit of the people. - Pablo Iglesias (@Pablo_Iglesias_) Σεπτέμβριος 12, 2015
Τα συγχαρητήρια του Τζ. Άνταμς (ηγέτη του ιρλανδικού Sinn Fein):


Η νίκη του 66χρονου Κόρμπιν, σφοδρού επικριτή των πολιτικών λιτότητας, μοιάζει με μια μικρή επανάσταση για το Εργατικό Κόμμα, το οποίο μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο του Τόνι Μπλερ.

Φιλειρηνιστής, οπαδός μιας οικονομικής πολιτικής που θα επιβάλει μεγαλύτερη φορολογία στους πιο πλούσιους, χορτοφάγος, ο Κόρμπιν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη όσων αναζητούν μια εναλλακτική πολιτική.

Τάχθηκε ευθέως κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ και εξακολουθεί να ζητά την παραπομπή του Μπλερ σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.


«Θριαμβεύει διότι εκπροσωπεί την απόρριψη της παραδοσιακής πολιτικής τάξης και επειδή οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να εμπνεύσουν ενθουσιασμό και ελπίδα», δήλωσε πρόσφατα ο Άντριου Χάροπ γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού ινστιτούτου Fabian Society.

Ο λόγος του κατά της λιτότητας και τα σχέδιά του για επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ή των ταχυδρομείων γοήτευσαν γρήγορα τα μέλη των Εργατικών που βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ της μεγάλης ήττας τους.


Συγχαρητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη σημερινή ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας από τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέπτυξε πλούσια δράση, ως βουλευτής των Εργατικών, ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό και τη λιτότητα, ενώ πήρε μέρος σε πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Ελλάδα, συμπαραστεκόμενος και στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.

Η εκλογή του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, μέσα από την ενεργοποίηση χιλιάδων νέων μελών και την προσήλωσή του στην ανάγκη ανάσχεσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ενισχύει σημαντικά το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και στέλνει μήνυμα ελπίδας στους ευρωπαϊκούς λαούς.


Ένα σύντομο βίντεο στα αγγλικά για το ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Εργατικών:Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου