Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Διχόνοια στο χωριό των Δεξιών

Την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος
Τζιτζικώστας, σε δήλωση που έκανε έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 41ης επετείου από την ίδρυσή της.

Συγκεκριμένα ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρότεινε σε όλους τους Νεοδημοκράτες να αλλάξουν πρώτα οι ίδιοι ώστε στη συνέχεια να αλλάξουν τη χώρα.

Δεν διευκρίνισε όμως σε τι θα πρέπει να αλλάξουν οι Νεοδημοκράτες οπότε σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε ένα νοηματικό κενό στο πλήθος που παρακολουθούσε την ομιλία.

Μεταξύ τους οι παρευρισκόμενοι ρώταγαν ο ένας τον άλλον σε τι πρέπει να αλλάξουν αλλά κανένας δεν είχε την απάντηση. Μόνο ένας τύπος με γραβάτα, που κάποιον θύμιζε αλλά κανένας δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει ποιον, μίλησε και είπε ότι πρέπει να αλλάξουν σε Συριζαίους.

Το κοινό θαμπώθηκε. Προφανώς η γραβάτα, που έμοιαζε να λάμπει, τους είχε όλους μαγέψει. Σαν φωτοστέφανο σε λάθος θέση ήταν.

Απότομη βουβαμάρα έπεσε στο ακροατήριο αφού από τη μία, λογική ακούγονταν η πρόταση του γραβατοφορεμένου Δεξιού, από την άλλη … Συριζαίοι; Αυτά που χλεύαζαν θα τα κάνουν οι ίδιοι; Και ποιος ήταν αυτός ο γραβατοφορεμένος Δεξιός που έκανε την πρόταση; Είχε ήδη εξαφανιστεί σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Κάποιος, πρώην οπαδός του Καμμένου που συνεχίζει να ψεκάζεται με διάφορα χημικά αφού οι συνήθειες δύσκολα κόβονται, φώναξε ότι ήταν ο Θεός που ήρθε να τους βοηθήσει. Αφού, ως καλοί Χριστιανοί, οι Νεοδημοκράτες είχαν πάντα τον Θεό με το μέρος τους σε όλους τους αγώνες κατά των κομμουνιστών. Κύμα ενθουσιασμού πλημύρισε το γαλάζιο ακροατήριο αφού με τον Θεό μαζί τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Συριζαίους θέλει ο Θεός; Συριζαίους θα έχει.

Σύντομα όμως ο αρχικός ενθουσιασμός έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό. Ποιος υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. είναι περισσότερο Συριζαίος από τους άλλους; Ο Μητσοτάκης, ο Τζιτζικώστας, ο Μεϊμαράκης ή ο Γεωργιάδης; Άλλοι είπαν ότι ο Μητσοτάκης είναι λιγότερο δεξιός από όλους τους άλλους άρα πιο κοντά στον Σύριζα. Άλλοι υποστήριξαν ότι ο Τζιτζικώστας είναι ένα τίποτα άρα εύκολα μπορεί να γίνει Συριζαίος. Κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ότι ο Μεϊμαράκης στα νιάτα του είχε γκόμενα μια Κνίτισα. Ενώ κάποιοι άλλοι εξήγησαν ότι ο Γεωργιάδης, με βάση τη θεωρία των δύο άκρων, ως ακροδεξιός είναι πιο κοντά στους Κομμουνιστές από όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιους.

Πλέον η διχόνοια είχε σκεπάσει το χωριό των Δεξιών. Η ρήξη και η διαίρεση τους χτύπαγε την πόρτα. Αυτό που οι σοφοί του ΣΚΑΙ φοβόντουσαν φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει. Και κανείς δεν φανταζόταν που θα μπορούσε να καταλήξει. Ως εδώ ήταν λοιπόν η πορεία της Ν.Δ.;

Λίγο παραπέρα, στο χωριό των Συριζαίων, ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος. Ο Τσίπρας είχε επιστρέψει από ειδική μυστική αποστολή. Μόλις είχε βγάλει την γραβάτα που φύλαγε για ιδιαίτερες περιπτώσεις και ετοιμάστηκε να συναντήσει την Κ.Ο. του κόμματος ώστε να τους διηγηθεί τα καθέκαστα.

Το κόλπο ήταν απλό. Χρησιμοποίησε τα όπλα του εχθρού, σαν να ήταν δικά του. Κόλπο που επαναλαμβάνει συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει πάρει ακόμα και τα σώβρακα των Δεξιών. Και οι Δεξιοί ακόμα να το πάρουν χαμπάρι…

Πηγή: takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου