Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου: Αγωνία για δεκάδες συμβασιούχους του Δήμου

Άλλο ένα πλούσιο σε θεματολογία Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως ήταν λογικό, το θέμα που μονοπώλησε τη συνεδρίαση δεν ήταν άλλο από τους δεκάδες συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου, που παρότι επανήλθαν στην υπηρεσία προσωρινά με ασφαλιστικά
μέτρα, κινδυνεύουν άμεσα να απολυθούν.

Κι αυτό διότι ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης κατέθεσε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση (όπως ορίζει ο νόμος) 9 έφεση που εκδικάζεται στις 3 Νοεμβρίου.

Μαζί τους ήταν και άλλοι, ήδη απολυμένοι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου μας, που οι δικαστικοί αγώνες τους δεν είχαν επιτυχία. Ο Δήμαρχος, μάλιστα, όταν τους είδε τους ρώτησε γιατί βρίσκονταιι στο χώρο.

Δεκάδες συμβασιούχοι υπάλληλοι μπροστά στο φάσμα της απόλυσης

Μια υπάλληλος από την ομάδα όσων απειλούνται με απόλυση στο Δικαστήριο του Νοεμβρίου, ανέλαβε να εξηγήσει το θέμα και ζήτησε να αποσύρει ο Δήμαρχος την έφεση. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε και είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει αναβολή, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικηγόρων που υπερασπίζονται τους υπαλλήλους είναι πιθανό να μη δοθεί.

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΚ κ. Γιάννης Μπίτσικας που επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι αυτοί είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Δήμου, γιατί το έργο που παράγουν είναι σημαντικό και αν απολυθούν η αντικατάστασή τους θα είναι αδύνατη.

«Σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο» συνέχισε ο κ. Μπίτσικας, «οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ηλικία στην οποία θα βρουν δύσκολα άλλη εργασία». Επεσήμανε, επίπλέον, ότι η ΡΑΚ έχει ήδη κάνει παρέμβαση για το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο Γεν. Γραμματέας κ. Κώστας Πουλάκης μάς είπε ότι επίκειται τροπολογία, με την οποία η άσκηση έφεσης κατά τέτοιων αποφάσεων, που επαναφέρουν υπαλλήλους στην υπηρεσία, θα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων.

Ο κ. Μπίτσικας υπενθύμισε στο Δήμαρχο την τροπολογία του προηγούμενου Υπουργού κ. Κατρούγκαλου, που απάλλαξε όσους Δημάρχους δεν είχαν ασκήσει εφέσεις κατά τέτοιων αποφάσεων. Του τόνισε, επίσης, ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος μίλησε με το Υπουργείο και διαπίστωσε ότι το κλίμα είναι θετικό και πως δεν πρόκειται να υπάρξουν διώξεις κατά των Δημάρχων που δεν θα εξαντλήσουν το δικαίωμα των εφέσεων κατά των υπαλλήλων.

«Αν δεν παραιτηθείτε από την έφεση και απολυθούν οι υπάλληλοι, θα είναι αδικία σε σχέση με άλλη ομάδα υπαλλήλων, για τους οποίους η έφεση εκδικάζεται τον Απρίλιο του 2016, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται», πρόσθεσε χαρακτηριστικά για να κλείσει λέγοντας «Θα προτιμούσαμε όλοι, να γίνονται οι προσλήψεις με άλλο τρόπο, διαφανή και αδιάβλητο, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η παρούσα κατάσταση, πρέπει να αγωνιστούμε για την παραμονή των υπαλλήλων αυτών στην υπηρεσία».

Σε εκείνο το σημείο, επικράτησε αναταραχή και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας, κ. Κανέλλος βγήκε από την αίθουσα για να μιλήσει με τους υπαλλήλους. Όταν ο Δήμαρχος τον κάλεσε μέσα στην αίθουσα ο κ. Κανέλλος είπε ότι «δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τη νύφη». Ο Δήμαρχος επέμεινε στην αρχική του θέση και ο κ. Μπίτσικας ανταπάντησε ότι θέλουμε να παραμείνουν οι υπάλληλοι οπωσδήποτε στο Δήμο. Στο σημείο αυτό ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάκοβλεφ , που εκτελούσε χρέη γραμματέα του Δ.Σ., φώναξε προς τον κ. Μπίτσικα: «όλοι θέλουμε να παραμείνουν οι υπάλληλοι και μην κάνετε σπέκουλα».

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου