Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Π. Πολάκης: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ακούμπησαν ούτε μια τρίχα από το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής στην Υγεία

«Ο λαός μάς εμπιστεύτηκε ξανά γιατί κατάλαβε ότι κάναμε έναν συμβιβασμό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συμπληρώνοντας ότι «τώρα τελειώσανε τα ψέματα» και πρέπει να μειωθεί το χρέος, να αλλάξει το κράτος και να τιμωρηθούν η διαφθορά κι η διαπλοκή.

Ο Π. Πολάκης τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχώρησαν σε οριζόντια περικοπή στον προϋπολογισμό της υγείας,
αλλά «δεν ακούμπησαν ούτε μια τρίχα από το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το σύστημα Υγείας χρειάζεται άμεση και μαζική «αιμοδοσία» από προσωπικό αναφέροντας ότι ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για 1.990 άτομα νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που άργησε λόγω γραφειοκρατίας, όπως και για ακόμα 2.400 θέσεις, μεταξύ των οποίων 600 γιατροί, μέχρι τέλος του χρόνου.

Σχετικά με τους επικουρικούς γιατρούς προανήγγειλε προκήρυξη 500 θέσεων για τις δομές υγείας με οριακή λειτουργία, ενώ μίλησε και για «πολιτική λύση» στο ζήτημα των επικουρικών γιατρών συνολικά.

Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαρχουσών διοικήσεων των νοσοκομείων, που «στη συντριπτική πλειοψηφία δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους», ενώ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για μεταφορά αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Επίσης σχολίασε ότι θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία για γιατρούς που εκδιώχθηκαν από το σύστημα ΠΕΔΥ.

Τέλος, για το μείζον ζήτημα της διαπλοκής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα αλλάξει πλήρως το σύστημα προμηθειών ώστε να δημιουργηθεί «ένα κάστρο που οι αγορές και η διαπλοκή να μην μπορούν να εκπορθήσουν».

Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι θα τεθούν τεχνικές προδιαγραφές σε κάθε υλικό, ενώ για το ζήτημα των προμηθειών επισήμανε ότι θα μπει διατίμηση 10% πάνω ή κάτω από το 50% του μέσου όρου των τιμών στην Ε.Ε.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου