Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ρατσιστική επίθεση γονιού σε μαθητή του Δημοτικού Βουλιαγμένης

Ένα σοβαρό περιστατικό απασχολεί τη μικρή μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, κατά το σχόλασμα των παιδιών και την παράδοσή τους από τους εφημερεύοντες δασκάλους στους γονείς, πατέρας ενός μαθητή του σχολείου, παραμέρισε τους εκπαιδευτικούς της εφημερίας και τους μαθητές που έβγαιναν από την κεντρική είσοδο και μπήκε με φόρα εντός του προαυλίου.

Εκεί χαστούκισε με μεγάλη δύναμη μαθητή 4ης Δημοτικού που φιλοξενείται στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης.

Φεύγοντας, ο πατέρας αυτός ακούστηκε να λέει στα ερωτήματα των εξοργισμένων δασκάλων «έκανα αυτό που δεν κάνατε εσείς«.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί του πατέρα που χειροδίκησε και το θύμα του χαστουκιού είχαν μια διένεξη μεταξύ τους. Τις διαφορές τους ανέλαβε να τις «λύσει» με τον σκαιό αυτό τρόπο, ένας ενήλικας εντός μάλιστα του χώρου του σχολείου.

Το επεισόδιο απασχολεί πολύ το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης, αλλά και τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις ή αποφάσεις τους.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καταδικάζουν το περιστατικό. Καλούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τις αρχές και την κοινωνία γενικότερα να θέσουν στο περιθώριο τον δράστη και να καταδικάσουν έμπρακτα όλα τα κρούσματα ρατσισμού και βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται. 
Ο Δήμος δεν ανέχεται σήμερα, ούτε πρόκειται να ανεχτεί στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα πράξει ότι εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του για να τις αποτρέψει. 
Τέλος, ο Δήμαρχος καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα προβλεπόμενα και να εξαντλήσουν τα περιθώρια αυστηρότητας προκειμένου η τιμωρία του συγκεκριμένου να έχει και χαρακτήρα παραδειγματισμού».
Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου