Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Έκανε η μύγα κώλο... και δυο σχόλια


02.10.2015: Ελληνικό, γήπεδο χόκεϊ
Φωτογραφία του Τάσου Ταστάνη
Είναι κουραστικό να ακούς επί δεκαετίες ιδεοληπτικές εμμονές και να κάνεις υπομονή.


Υποθέτω ότι για άλλους δεν είναι το ίδιο κουραστικό να επιμένουν στα "έξω από 'δω, έξω από ΄κει" και "άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι
των δεόντων".

Ως εκ τούτου συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, ως έχοντες την επιφοίτηση της αυθεντικότερης των αιρέσεων άλλων δοξασιών και ιερατείων.

Κατακεραυνώνουν τους πάντες ως εμμονικούς με την TINA (There Is No Alternative - δεν υπάρχει εναλλακτική), για να κρύψουν τον δικό τους έρωτα στη δική τους ΤΙΝΑ... την "έξω από 'δω, έξω από ΄κει".

Πράγματι είναι κουραστική η ενασχόληση με ξεκούραστους κατόχους τής ελέω πάπα, πατριάρχη, μουλά κλπ αγωνιστικότητας.

Άλλωστε το μόνο που θα μπορούσε κανείς να κάνει, είναι να τους καταγγείλει για συμβιβασμό με τον ταξικό αντίπαλο, καθώς ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από την ΕΟΚ, ούτε από την ΕΕ, ούτε από το ΕΥΡΩ, ούτε από το ΔΝΤ μάς έβγαλαν ποτέ.

Αυτό, φίλε μου, δεν λέγεται συμβιβασμός, αυτό είναι καραμπινάτο ξεπούλημα της εργατικής τάξης και των αγώνων της.

Οπότε δεν εκπλήσσει ο αποκλεισμός τού μέχρι πέρυσι συνδιοργανωτή ΣΥΡΙΖΑ από τη διοργάνωση του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Αλλά επειδή κι αυτό λιγότερο μοιάζει με συμβιβασμό ή αποκλεισμό, φοβάμαι ότι θα πρέπει να ζητήσουμε τη συνδρομή ειδικών αναλυτών τής φασίζουσας νοοτροπίας και πρακτικής.

Σε κάθε περίπτωση να μη θεωρηθεί ότι για τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται πχ οι Συριζαίοι αλληλέγγυοι - εθελοντές που προσφέρουν καθημερινά και από την πρώτη μέρα της φιλοξενίας των προσφύγων στο Ελληνικό.

Όσο για τις φιρμάτες γραφίδες του "χώρου" που ανέλαβαν το ξέπλυμα της απαράδεκτης ενέργειας, η θεια μου θα έλεγε: "έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο".

Φαντάσου να είχε κάνει και μεγάλο κώλο, θα συμπληρώναμε...

*** * ***
και δυο σχόλια του Μάρκου Χατζησάββα και του Κώστα Μερκουράκη:

Ο ευλόγως αρρωστημένης σύλληψης και αφόρητα αριστερίστικης υλοποίησης, αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αποτελεί τον συνειδητό και εμβληματικό αυτοεγκλωβισμό ενός ολόκληρου χώρου της αριστεράς σε αντικοινωνικά χαρακώματα.

Πρόκειται για το γνωστό ότι "ο γιαλός είναι στραβός, εμείς σωστά αρμενίζουμε" που τελικά καταλήγει σε "εκδικητικές" τάσεις απέναντι στον κόσμο που τους γύρισε την πλάτη στις εκλογές και τους έστειλε εκεί που τους άξιζε, στο πουθενά!!!

Τι λένε;;; "δε μας θέλετε, δε μας ψηφίζετε;;; Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε... ούτε στα αντιρατσιστικά δε θα σας αφήνουμε να τριγυρνάτε".

Μεταξύ μας δεν έχασε δα και η Βενετιά βελόνι. Πέρα από το ξεβόλεμα μερικών επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μπορούν πλέον να "συμβολίσουν" κλπ κλπ πουλώντας σουβλάκια και φαλάφελ ανάμεσα σε άναυδους μετανάστες, όλοι οι υπόλοιποι θα χάσουν απλά άλλο ένα πάρτυ του εγχώριου αντιρατσισμού. Ψηλά το κεφάλι ΣΥΡΙΖΑίοι... πάτε σε άλλο πάρτυ και κλάστε τους αυτούς χαχαχαχααχ.

Τώρα όσο για την ουσία, η γελοιότητα του "εμπάργκο" ξεπερνάει κάθε αριστερή στεκιώτικη ονείρωξη.

Οι εμπνευστές του στη Θεσσαλονίκη, το φόβητρο του ρατσισμού δηλαδή (μετά συγχωρήσεως κιόλας... και με την ελπίδα να μην συμμετείχαν στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης οι σφοι τους στην Αθήνα), αποφάσισαν να καλέσουν μεταξύ άλλων μερικές ΜΚΟ και να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στο κόμμα και τη νεολαία που γείωσε στην κοινωνία τα χίπικα μέχρι τότε μηνύματα περί συνόρων.

Το κόμμα και τη νεολαία που στήριξε στο δρόμο και στην πράξη, "άλλες" πιο αποτελεσματικές μεθόδους από "άλλους" ενάντια στον φασισμό και τους εγκληματίες του.

Το κόμμα που μέσα σε απίστευτα δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις και συμμαχώντας σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο με αντιμεταναστευτικές δυνάμεις... κατάφερε να τελειώσει ουσιαστικά και με θετικό τρόπο το ζήτημα της νομιμοποίησης στην Ελλάδα, για όλες τις επίμαχες κατηγορίες μεταναστών και προσφύγων.

Αλλά πού να το ξέρουν αυτό οι "διοργανωτές" των αντιρατσιστικών γιορτών;;; Δεν ήταν άλλωστε ποτέ στην ημερήσια διάταξη της ετήσιας οργανωτικής επιτροπής με τα διαφορετικά κατά τόπους εξωτικά ονόματα... (...κι ας αδικώ κάποιους... Δεν είναι ώρα τώρα για εξαιρέσεις!).

Κι όταν μιλώ για "επίμαχες κατηγορίες" εννοώ κάθε, μα κάθε επιμέρους αίτημα του μεταναστευτικού κόσμου και του φιλομεταναστευτικού κινήματος στην Ελλάδα: Αυτούς που είχαν άδειες πριν το 2005 και τις έχασαν. Οι αδικημένοι του νόμου του 2005. Αυτούς, παιδιά και γονείς, που αφορούσε το κίνημα "από την κούνια". Αυτούς που αγωνίστηκαν στην επιτυχημένη απεργία πείνας του 2008 στην Κρήτη και τα αιτήματά τους για νομιμοποίηση. Τα αιτήματα των 300 ηρωικών μεταναστών εργατών σε Υπατία Αθήνας και Εργ. Κέντρο Θεσσαλονίκης και οι ουρές των αιτημάτων αυτών που αφορούσαν σε όλη την εργατιά (ακόμα και τη ντόπια). Το ζήτημα της ανοιχτής διαδικασίας νομιμοποίησης για όλους που πρακτικά επιτεύχθηκε μέσα από όλες αυτές τις επιμέρους νομοθετικές μέριμνες. Τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας που επιτέλους έγιναν πραγματικότητα. Η δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας.

Η σιωπηρή για καιρό και ανοιχτή μετά διευκόλυνση των προσφυγικών ροών προς τα βόρεια. Η αξιοπρεπής παρά τις δυσκολίες προσπάθεια για ανθρώπινη διαβίωση όσων δεν τα καταφέρνουν και παραμένουν εδώ...

Αυτή την τύχη είχαν οι αλλοδαποί τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας;;; Για ρωτήστε και τους ίδιους... (Τι;;; δεν ξέρετε τη γλώσσα;;;)

Αλλά τι νόημα έχουν όλα αυτά μπροστά σε ένα τέλεια αντιρατσιστικά ψημένο φαλάφελ ή μπροστά σε μια καλοστημένη συναυλία με βαριά ποτά και φτηνά τσιγάρα...

Συνεχίστε έτσι παιδιά...
Βγάλτε όλα τα γούστα σας...
...και καλή διασκέδαση εύχομαι !!!

Υ.Γ. κατά τα λοιπά "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά στο Αντιρατσιστικό", αλλά ο Χατζηστεφάνου που το διαδίδει χωράει μια χαρά στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5...


*** * ***
Ο ΣΥΡΙΖΑ που:

1). Ψήφισε το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών.

2). Κατάργησε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την επ' αόριστον κράτηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

3). Πέρασε διατάξεις για την νομιμοποίηση των μεταναστών που είχαν χάσει την άδεια διαμονής τους κατά το προηγούμενο διάστημα.

4). Πέρασε διατάξεις για την νομιμοποίηση αλλοδαπών γυναικών που γέννησαν παιδιά στην Ελλάδα και που ζούσαν επί χρόνια σε καθεστώς μη νομιμότητας.

5). Καθιέρωσε την χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς και ανθρωπιστικούς λόγους στις αποκεντρωμένες διοικήσεις κι όχι στο Υπουργείο και σε αμφιλεγόμενες Επιτροπές.

6). Σύστησε Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

7). Έφτιαξε τον Ελαιώνα.

8). Αντιμετωπίζει υποστηρικτά και όχι εχθρικά κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (σε άλλη περίπτωση πχ τον Αύγουστο στο Πεδίο του Άρεως θα μας είχαν πνίξει στα δακρυγόνα).

9). Αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τη θετική μεταστροφή του γενικότερου κλίματος ως προς το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα τόσο στα ΜΜΕ όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

10). Τα μέλη του, ψηφοφόροι του, αλλά και βουλευτές του έχουν χτίσει το αντιρατσιστικό κίνημα, έχουν δώσει κι ακόμα δίνουν μάχες κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, κατά τον Άρη Χατζηστεφάνου, δεν χωράει στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης, βέβαια, χωράει μια χαρά στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόκκινο.

Όπως χωράει κι ο ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη να διαφημίζεται στο σάιτ του.

ΥΓ1: Σκουπίστε κανά χέρι, η πολλή ιδεολογική καθαρότητα βρωμίζει.
ΥΓ2: Μ' αυτά τα μυαλά θα καταντήσετε το κίνημα μια παρεούλα στενών ομοϊδεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου