Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κηποτεχνικές εργασίες δρομολογούνται στο Πανόραμα Βούλας και το Κόρμπι της Βάρης

Κηποτεχνικές εργασίες δρομολογεί η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε δύο σημεία του Δήμου, την πλατεία Άλσους στο Πανόραμα Βούλας, αλλά και το μεγάλο κοινόχρηστο χώρο στη Βάρη στη συμβολή των οδών Αρετής και Ευριπίδη, στην καρδιά της περιοχής του Κόρμπι.

Σύμφωνα με τη μελέτη που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, οι εργασίες για τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πλατεία του Πανοράματος και για τη συνολική κηποτεχνική διαμόρφωση της πλατείας του Κόρμπι θα ανατεθούν σε ιδιωτικό συνεργείο, μιας και κρίθηκε ότι τα συνεργεία Πρασίνου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δεν επαρκούν.

Το έργο θα βγει σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό και συνολικά προϋπολογίζεται να στοιχίσει 73.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν 7 μήνες ενώ για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται η εργασία τουλάχιστον έξι ατόμων ως εργατοτεχνικό προσωπικό και ενός υπευθύνου γεωπόνου για το συντονισμό και την παρακολούθηση των συνεργείων.

Πλατεία Άλσους

Στην πλατεία του Πανοράματος οι εργασίες κατά τη μελέτη περιλαμβάνουν:
  • Την προμήθεια και επίστρωση κηπευτικού χώματος κατάλληλης σύστασης για την ανάπτυξη του χλοοτάπητα και των φυτών καθώς και την εξομάλυνση της υπάρχουσας στάθμης του εδάφους.
  • Την κοπή και εκρίζωση μικρού αριθμού υφιστάμενων θάμνων, οι οποίοι μετά την νέα αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου έχουν βρεθεί σε θέσεις που παρεμποδίζουν τη συνολική τελική εικόνα της φυτοτεχνικής διαμόρφωσης.
  • Τη φύτευση δασικών και καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων και ποωδών φυτών, διάσπαρτων στο χώρο ή σε συστάδες.
  • Την εγκατάσταση σπαρτού χλοοτάπητα, στους χώρους που περικλείουν το υφιστάμενο αναψυκτήριο στο νότιο και το δυτικό τμήμα της πλατείας.
  • Την εγκατάσταση αυτοματοποιημένης άρδευσης του χλοοτάπητα με εκτοξευτήρες.
  • Την εγκατάσταση αυτοματοποιημένης στάγδην άρδευσης των φυτών.
Πλατεία Κόρμπι

Στην πλατεία επί των οδών Αρετής και Ευριπίδη, οι κηποτεχνικές εργασίες περιλαμβάνουν:
  • Την προμήθεια και την πλήρωση των υφιστάμενων παρτεριών με κηπευτικό χώμα κατάλληλης σύστασης για την ανάπτυξη του χλοοτάπητα και των φυτών.
  • Τη φύτευση δασικών και καλλωπιστικών δένδρων, αειθαλών και φυλλοβόλων, περιμετρικά των διαμορφωμένων χώρων, καθώς και τη φύτευση θάμνων και ποωδών φυτών σε πυκνές συστάδες.
  • Την εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα, στον χώρο επί της οδού Αρετής και στους παράπλευρους χώρους του εσωτερικού πεζοδρόμου.
  • Την εγκατάσταση αυτοματοποιημένης άρδευσης του χλοοτάπητα με εκτοξευτήρες.
  • Και τέλος την εγκατάσταση αυτοματοποιημένης στάγδην άρδευσης των φυτών.
Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου