Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Παναγία μου, θα ανοίξουν τις θυρίδες και θα μας πάρουν τα κοσμήματα!

του Νίκου Μωραΐτη


Φοροκαταιγίδα. Είναι ωραίος τίτλος. Πουλάει. Και είναι και κοντά στην πραγματικότητα.

Μόνο που καμία από τις εφημερίδες που χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό δεν θυμάται ότι το 95% των σημερινών φόρων το επέβαλαν οι κυβερνήσεις που η ίδια στήριξε, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των μη κομματικών αναγνωστών.

Μόνο που καμία από τις εφημερίδες που χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό δεν θυμάται οτι η ίδια, υποστηρίζοντας φανατικά το «ναι» στο δημοψήφισμα, ουσιαστικά «ψήφισε» αυτή τη φοροκαταιγίδα και ακόμη μεγαλύτερη.

Ο συστημικός Τύπος, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στο θέμα της φοροκαταιγίδας περνάει τους αναγνώστες για (φοροκαται)γίδια.

Στο ανακάτεμα της σούπας με στόχο αφενός τη μεγαλύτερη κυκλοφορία και αφετέρου τον εκφοβισμό του πολίτη (πρώτη φορά αριστερά δεν ήθελες; Φάε φόρους τώρα), ο διαπλεκόμενος Τύπος τα κάνει όλα ένα: Τους φόρους τής κυβέρνησης -που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα μίας εξαετούς πολιτικής των άλλων- με μέτρα στη σωστή κατεύθυνση, όπως το περιουσιολόγιο και η διευκόλυνση της φυλάκισης των φοροφυγάδων.

Ο συστημικός Τύπος έχει μπερδέψει τα συμφέροντα των πολιτών με τα συμφέροντα των εκδοτών. Διότι αυτός ο τρόμος του ανοίγματος των θυρίδων και της κατάσχεσης των κοσμημάτων πόσους Έλληνες αλήθεια αφορά;

Έχετε ακούσει στο δρόμο, στη δουλειά, στην παρέα κανέναν εργαζόμενο να λέει «Παναγία μου, θα ανοίξουν τις θυρίδες και θα μας πάρουν τα κοσμήματα!»;

Για άλλη μια φορά οι εκδότες συγχέουν την αληθινή ζωή με τη δική τους. Όπως στις εκλογές ρωτούσαν τους φίλους τους τι θα ψηφίσουν και «έβλεπαν» θρίαμβο της ΝΔ, έτσι και τώρα βαφτίζουν «φοροκαταιγίδα» την είσοδο του κράτους στα κλοπιμαία των φοροφυγάδων.

Γιατί ό,τι λάμπει στη θυρίδα, είναι χρυσός. Και μάλιστα ξέρουμε και πώς είναι, τις περισσότερες φορές, αποκτημένος.

* Η γελοιογραφία του Κώστα Μητρόπουλου είναι από τη χθεσινή πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου