Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

"Ποντιακός Πολιτισμός και Γεύσεις" στο Παλαιό Φάληρο - Ρεπρτάζ & video από την εκδήλωση

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στον Πολυχώρο του Δημαρχείου του Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» και
ο Σύλλογος Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν» παρουσίασαν την εκδήλωση «Ποντιακός Πολιτισμός και Γεύσεις».

Η παρουσίαση του Ποντιακού Πολιτισμού ήταν πολύπλευρη καθώς συμπεριλάμβανε μουσική και χορό, θέατρο, ιστορία και κουζίνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ.Χατζηδάκης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μ.Ανδρούτσου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α.Τριανταφυλλίδης, εκπρόσωποι της κοινωνίας της Νέας Σμύρνης, αλλά και άνθρωποι της μουσικής, του θεάτρου και των τεχνών.


Η Ράνια Χρυσοχοΐδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για τις δυσκολίες της διοργάνωσης της εκδήλωσης, αλλά και για τη σημασία της εκδήλωσης αυτής ώστε να παρουσιαστεί ο Ποντιακός Πολιτισμός σε ευρύτερο κοινό.

Ο Θεόδωρος Καστόρης, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης, χαρακτήρισε την εκδήλωση «οργανωμένη, με πολύ δουλειά και πολύ ιστορία» και δοκίμασε τα ποντιακά κεράσματα με ενθουσιασμό.

Η Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, σχολίασε «εξαιρετική εκδήλωση, με το Σύλλογο Ποντίων η Μαύρη Θάλασσα να απογειώνει τη βραδιά».

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Βουλευτής Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την τιμή που του έγινε με την πρόσκλησή του στην εκδήλωση αυτή. Το πολυσχιδές του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως αυτό παρουσιάστηκε, του έφερε μνήμες και μία εσωτερική δύναμη που κατευθύνει σε ζητήματα και θέματα της σημερινής εποχής.

Τέλος, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Π.Φαλήρου και Ποντιακής Καταγωγής, θεώρησε την εκδήλωση παρουσίασης πλήρη, καθώς κάλυπτε θέατρο, μουσική και χορό, ιστορία και κουζίνα, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με την επιτυχημένη συνεργασία των τριών φορέων.


Πηγή: www.nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου