Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σία Αναγνωστοπούλου: Ριζική αλλαγή στα πανεπιστήμια μέσα από δημοκρατικό διάλογο (video)

Αλλαγές στη διαδικασία εκλογής των διοικήσεων των πανεπιστημίων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, επισημαίνοντας ότι οι βασικές προσεγγίσεις είναι ήδη γνωστές.

Με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης καταργείται η «αντιδημοκρατική» δυνατότητα των Συμβουλίων Διοίκησης να αποκλείουν υποψηφίους, ενώ επαναφέρεται η κάλπη, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να διατηρείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου παρατήρησε ότι θα ακολουθήσει ριζική αλλαγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλαγή που όμως θα γίνει μετά από «ευρύ και ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο».


Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική στήριξης των πιο αδύναμων φοιτητών, ενώ θα ενισχυθεί και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με κατάργηση της κλήρωσης κι ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Παράλληλα, η Σ. Αναγνωστοπούλου άφησε αιχμές για τον σεξισμό που επικρατεί και στην πολιτική σχολιάζοντας ότι η στήριξη των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών είναι η απάντηση σε αυτά τα ζητήματα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «εκφράσεις όπως 'κυρά Τασία' ή 'κάποια κυρία που λέει ανοησίες' δείχνουν πόσο ανάγκη έχουμε αυτές τις σπουδές».

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου