Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η ταινία «Η Πηγή της Ζωής» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 8.30μμ


H ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι «Η Πηγή της Ζωής - The Fountain» θα προβληθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι
Πρωταγωνιστές: Χιου Τζάκμαν, Ρέιτσελ Βάις, Έλεν Μπέρνστιν


Λίγα λόγια για την ταινία:


Mία φιλόδοξη παραγωγή από τον σκηνοθέτη του "Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο", ένα δράμα φαντασίας για τη δύναμη της αγάπης και τη σημασία της ύπαρξής μας με πρωταγωνιστές την βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις και τον Χιου Τζάκμαν.

Η οδύσσεια ενός άνδρα να σώσει τη γυναίκα που αγαπά απλώνεται σε χρονική περίοδο χιλίων χρόνων. Στην Ισπανία του 16ου αιώνα, ο κατακτητής Τόμας ξεκινά την αναζήτησή του για την πηγή της νιότης, το θρυλικό ελιξίριο που φέρνει αιώνια ζωή. Στην βόρεια Αμερική του σήμερα, ο επιστήμονας Τόμι Κρεό προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τη θεραπεία κατά του καρκίνου που σταδιακά σκοτώνει τη γυναίκα του, Ίζαμπελ. Στο σύμπαν του 26ου αιώνα, ένας αστροναύτης προσπαθεί να κατανοήσει το μυστήριο της ζωής. Καθώς οι τρεις ήρωες πασχίζουν να υπερβούν το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης, οι ιστορίες τους γίνονται μία αλήθεια για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο.


"Η Πηγή της Ζωής" είναι μία ιστορία για τον έρωτα και για την ημερομηνία λήξης της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι είχε την ιδέα για το σενάριο όταν συνειδητοποίησε ότι μπορεί πολλοί πολιτισμοί να έχουν μύθους και παραδόσεις για την αναζήτηση της αθανασίας, λίγες όμως είναι οι ταινίες που έχουν πραγματευτεί το θέμα αυτό.

"Η επιθυμία να ζήσουμε για πάντα υπάρχει βαθιά μέσα στην κουλτούρα μας. Καθημερινά όλος ο κόσμος προσπαθεί να βρει τρόπους που θα τον κάνουν να δείχνει νεότερος" λέει ο Αρονόφσκι. "Ας αναλογιστούμε την επιτυχία τηλεοπτικών σειρών όπως το 'Extreme Makeover' και 'Nip/Tuck'. Οι άνθρωποι προσεύχονται να παραμείνουν νέοι και συχνά αρνούνται ότι ο θάνατος είναι και αυτός κομμάτι της ζωής. Τα νοσοκομεία ξοδεύουν άπειρα χρήματα για να κρατήσουν ανθρώπους ζωντανούς. Φαίνεται ότι μας απασχολεί τόσο πολύ το πώς θα διατηρήσουμε το σώμα που ξεχνάμε το πνεύμα. Έτσι, αυτό είναι ένα από τα κεντρικά θέματα που ήθελα να θίξω στην ταινία: Μήπως ο θάνατος είναι που μας κάνει ανθρώπινα όντα και, αν μπορούσαμε να ζήσουμε για πάντα, τότε θα χάναμε την ανθρωπιά μας;"


Ο Αρονόφσκι έφτιαξε μία ιστορία που ξετυλίγεται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Αναγνωρίζοντας όμως την ύπαρξη πολλών εκδοχών αυτής της 'πηγής της ζωής' στην ιστορία και την μυθολογία, έπρεπε να αποφασίσει ποια θα ήταν αυτή που θα ταίριαζε καλύτερα στην ιδεολογία της ταινίας. Ο συνεργάτης στο σενάριο Άρι Χάντελ εξηγεί: "Καθώς αρχίσαμε να δημιουργούμε την ιστορία, κάναμε έρευνα γύρω από την κουλτούρα των Μάγια. Ψάξαμε και στη Βίβλο και βρήκαμε ότι σε πολλές διηγήσεις η πηγή της ζωής προσωποποιείται σε κάτι ανθρώπινο, πιο ζωντανό και οργανικό." Με αυτό στο μυαλό του, ο Αρονόφσκι έφτιαξε το Δένδρο της Ζωής, το οποίο λειτουργεί ως η πηγή της ζωής στην ιστορία του Ισπανού κατακτητή. Στον 26ο αιώνα, ο Τομ ταξιδεύει στην Ξιμπάλμπα, ένα μακρινό νεφέλωμα, το οποίο αποτελεί και την φουτουριστική εκδοχή της Πηγής της Ζωής.

Πηγή & περισσότερα: www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου