Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ταύρος: "Σχολείο της τέχνης" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Πρόγραμμα Σαββάτου 28 Νοεμβρίου


Κάθε Σάββατο μέχρι το Μάιο του 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σας περιμένει ένα

διαφορετικό σχολείο γεμάτο εικαστικά, κίνηση, ομαδικά παιχνίδια, χειροτεχνία, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, όπερα, ιστορία της τέχνης, λαογραφία, εργαστήρια κινηματογράφου, μουσική, αφήγηση παραμυθιών, εργαστήρια καραγκιόζη, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση!

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου:



10.30-11.30 «Ο κουρέας της Σεβίλλης»: Όλα τα είδη των τεχνών ενσωματώνονται ή μπορούν να συμπεριληφθούν στην όπερα. Μουσική, δράμα, χορός, εικαστικές και τόσες άλλες τέχνες αποτελούν μέρος μιας παράστασης. Οι όπερες αντλούν τα θέματά τους από διάφορες πηγές: μυθολογία, ιστορία, παραμύθια, θρύλους, λογοτεχνικά έργα κ.ά. Αρκεί η ιστορία να εμπνεύσει το συνθέτη. Έτσι και το θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί γίνεται διάσημο έργο από το Ροσσίνι που το μεταμορφώνει σε ένα συναρπαστικό παραμύθι όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία της όπερας και μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι να παίξουν τους ρόλους σύμφωνα με τις σκηνές του έργου.

11.30-13.00 «Εργαστήρια Καραγκιόζη»: Ο Καραγκιόζης, γνήσια έκφραση της λαϊκής σοφίας, διασκεδάζει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Έχει τη δύναμη του λόγου και την υπεροχή του μεγαλείου ψυχής. Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του μπερντέ, ζωγραφίζουν τις φιγούρες, μπαίνουν πίσω από τη σκηνή και δίνουν τις δικές τους παραστάσεις.

13.00 -14.30 «Παιχνίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο»: Τα παιδιά παίζουν με τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στις γειτονιές και τις αλάνες που εξαφανίστηκαν. Κουτσό, αμπάριζα, περνά- περνά η μέλισσα, τυφλόμυγα, παιχνίδια που διατηρήθηκαν στο χρόνο παρά τις εποχικές αλλαγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Συγχρόνως μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται, να πειθαρχούν στους κανόνες του παιχνιδιού, να συνεργάζονται και να διατηρούν τη φυσική τους κατάσταση.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής:
10.00 - 14.00 & 18.00 - 21.00 κιν. 6978409945


Ηλεκτρονικά αποστέλλοντας συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info.cherrytreeproduction@gmail.com καθώς και στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ή τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευ - Παρ 11.00 - 14.00

Επίσης γενικές πληροφορίες εδώ!

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου