Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Γιόγκα: 9 στάσεις που βελτιώνουν τη σεξουαλική μας ζωήΗ ερωτική σας σχέση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε το Κάμα Σούτρα για να
αναθερμάνετε τη σχέση σας με το ταίρι σας.

”Απλά αφιερώστε ελάχιστο χρόνο στο στρώμα γυμναστικής, για να προετοιμάσετε το μυαλό και το σώμα σας για ρομαντισμό”τονίζει η γυμνάστρια και Personal Trainer -Ζίνα Τασούλα.

Στην πραγματικότητα, είναι οι στάσεις που λαμβάνετε έξω από τη κρεββατοκάμαρα που θα μπορούσε πραγματικά να σας κάνει πιο σεξουαλικές.Σύμφωνα με την έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine, όπου έλαβαν μέρος σεξουαλικά δυσαρεστημένες γυναίκες που ξεκίνησαν να κάνουν γιόγκα και τεχνικές διαλογισμού, ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα διέγερσης και επιθυμίας και καλύτερους οργασμούς.

Για να αποκομίσετε και εσείς λοιπόν τα ίδια οφέλη, εκτελέστε τις 9 παρακάτω στάσεις από τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ξοδεύοντας ένα με τρία λεπτά σε κάθε στάση.

Στάση με ανοιχτά τα πόδια (Upavistha Konasana)


Η στάση αυτή είναι καλή για χαμηλή λίμπιντο. Βελτιώνει τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου, και προσφέρει ενέργεια και ζωτικότητα. Η έρευνα έδειξε ότι η καλή κυκλοφορία του αίματος κάτω από την μέση, συνδέεται άμεσα με τη διέγερση. Όσο περισσότερο αίμα κυλά στις φλέβες σας, το υψηλότερη "η κατάσταση του διαφωτισμού".

Στάση του ώμου (Salamba Sarvangasana)

Η χαλάρωση του δέρματος δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα της έλξης της Γης. Το κάτω μισό του σώματος σας είναι πιο πιθανό να υποφέρει από αναιμική κυκλοφορία, διότι το αίμα επιστρέφοντας προς στην καρδιά σας βρίσκεται αντιμέτωπο με μια ανηφόρα. Αψηφάμε τη βαρύτητα λοιπόν αντιστρέφοντας το σωμα μας αναποδα. Αυτή λοιπόν η στάση ανακουφίζει από την κούραση, ηρεμεί το νου, μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους, και διευκολύνει πεπτικά προβλήματα.
Στάση του Παιδιού (ananda balasana)

«Πολλές γυναίκες ασχολούνται τόσο πολύ με το μυαλό τους και δεν μπορούν να μπούν στο σώμα τους», λέει η Ellen Barrett, εκπαιδευτρια γιόγκα και συγγραφέας του Sexy Yoga. Δοκιμάστε αυτή τη στάση για να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε και να χαλαρώσετε. Σκεφτείτε ό,τι σας βοηθά να νοιώσετε τη σηγκεκριμένη στιγμή και αυτό
πρόκειται να σας βοηθήσει να γίνετε πιο αισθησιακή», εξηγεί. Η στάση του παιδιού είναι πολύ καταπραϋντική και μπορεί πραγματικά να συντονισει αρμονικά το μυαλό με το σώμα.

Η στάση της Σαύρας (Utthan Pristhasana)


“Η στάση της σαύρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει το άνοιγμα των γοφών, να ανοίξει και να ηρεμήσει το μυαλό», λέει ο Tara Stiles, δάσκαλος γιόγκα και συγγραφέας του Slim Calm Sexy Yoga . Πάρτε πολύ, βαθιές ανάσες, ενώ χαλαρώνετε σε αυτή τη θέση. “Όταν η προσοχή σας επικεντρώνεται στην αναπνοή σας αντί στις σκέψεις σας, μπαίνετε ακριβώς στη στιγμή, η οποία βοηθά για κάθε είδους πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου που βρίσκεστε ανάμεσα στα σεντόνια.”


Η στάση της Θεάς (Supta Baddha Konasana)

Αυτή τη στάση μπορεί να βοηθήσει ανακουφίζοντας τον προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και την εμμηνόπαυση -και τα δύο από τα οποία μπορεί να σας κάνουν να αισθανεστε τόσο σέξι όσο ένα σακί με πατάτες- και η στάση επίσης προάγει την υγιή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Επιπλέον, θα σας
διδάξει πώς να αισθάνεστε άνετα όταν νοιώθετε ευάλωτη σε καταστάσεις μυαλού, όπου απαιτείται μεγάλη οικειότητα.

Η στάση του Περιστεριού (Eka Pada Rajakapotasana)


“Η στάση του περιστεριού είναι ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερώσετε βαθιά ένταση στους γοφούς και να θέσετε το μυαλό σε πλήρη χαλάρωση. Ότι οι άνδρες τείνουν να αποθηκεύουν ένταση στους ώμους τους, οι γυναίκες έχουν την τάση να έχουν πολύ σφιχτά ισχία. Έτσι, αυτή η στάση μπορεί να απαλύνει το σφίξιμο και να αποκαταστήσει σταδιακα την ευλιγυσια. Χαλαρώστε στη στάση αυτή και κρατήστε τη για 10 μεγάλες, βαθιές αναπνοές.


Στάση του σκύλου (Adho Mukha Svanasana)

Η στάση του σκύλου ηρεμεί το μυαλό και αναζωογονεί το σώμα, και τα δύο σημαντικά συστατικά σε καλό σεξ. Μπορείτε να αισθανθείτε σχεδόν την ένταση συρόμενη από την πλάτη σας, όταν κάνετε αυτή τη στάση. Πλέον, έχετε τη λεκάνη σας επάνω στον αέρα, η οποία βοηθάει στην κίνηση της σπονδυλικής
στηλης.

Στάση του Αετού (Garudasana)


Αυτή η κίνηση είναι τόσο σέξι, που βρίσκεται ακόμα και στο Κάμα Σούτρα. Σε αυτή την στάση, τυλίξτε ένα πόδι γύρω από το άλλο σαν ένα σχοινί. Αυτό, έχει μια επίδραση τουρνικέ. Όταν το αφήσετε, όλο το αίμα τρέχει μέσα από τον τράχηλο της μήτρας, το οποίο πριμοδοτεί το σύνολο της περιοχής για κάποια σημεία αφύπνισης. Αλλα μη τρομάζετε... Δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται.


Στάση της γέφυρας (Setu bandha Sarvangasana)

Ασκήσεις που ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους, όπως οι ασκήσεις Kegel εφευρέθηκαν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακράτειας των ούρων, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν και άλλα οφέλη. Τονώνουν δηλαδή την περιοχή του κόλπου και βελτιώνουν τους οργασμούς σας. Σύμφωνα με τον Barrett, μένοντας
στη στάση της γέφυρας είναι παρόμοια με ασκήσεις Kegel, επειδή σας συμπιέζουν τους ίδιους πυελικούς μυες.

Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου