Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Οι... επιχειρήσεις της διαπλοκής

Το θέμα Πανούση χρησιμοποιεί σήμερα το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο για να εμποδίσει την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμιστικές τομές που χρειάζονται η χώρα και οι πολίτες, αλλά θίγουν τα συμφέροντά τους και την ασυλία τους.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να γκαζώσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης. Την προηγούμενη είχαν βγει μπροστά Σαμαράς, Βενιζέλος και Ψαριανός προβλέποντας πτώση της κυβέρνησης το πολύ έως τα Χριστούγεννα.

Ανεξαρτήτως των ισχυρισμών του τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης, αυτό που κυνηγούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν είναι η ουσία του ζητήματος, εάν και κατά πόσον οι χειρισμοί ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα δικαιωμάτων είναι λανθασμένοι.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η κατασκευή ατμόσφαιρας κρίσης, γι' αυτό καλά θα κάνουν όλοι όσοι ομιλούν στο όνομα της Δημοκρατίας να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι.

Άλλωστε ποτέ οι δυνάμεις αυτές, που κινούν σήμερα τα νήματα, δεν επέδειξαν ευαισθησία σε δημοκρατικές αξίες και διαφανείς κανόνες. Καθώς λοιπόν πλησιάζει το τέλος της ασυλίας και, κυρίως, η διακοπή των θαλασσοδανείων απειλεί την ύπαρξή τους, παίζουν τα ρέστα τους.

Μα μπορούν από ένα θέμα σαν αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Πανούσης να πέσει μια κυβέρνηση; Δεν είναι εύκολο αυτό να συμβεί, αλλά επιχειρούν να το κάνουν μια σταγόνα για να ξεχειλίσουν το ποτήρι. Μόνο που το ποτήρι, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν είναι γεμάτο και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να μη γεμίσει.

Πηγή: www.avgi.gr
Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου