Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Περιμένοντας τη σοσιαλιστική επανάσταση στο Ελληνικό

γράφει ο Νώντας Παντούλας

Στις 14 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα σχόλιο στο Ριζοσπάστη «για γέλια και για κλάματα».

Στο δημοσίευμα που ακροβατούσε ανάμεσα στην έκφραση και
τη λογική, διαβάσαμε για το νυν δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ Γιάννη Κωνσταντάτο, χωρίς να αναφέρεται από ποιους υποστηρίχτηκε. Για τον πρώην δήμαρχο όμως Χρήστο Κορτζίδη είδαμε ότι υποστηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάσαμε ακόμη για την «επένδυση» στο πρώην αεροδρόμιο έτσι απλά, χωρίς να αναφέρεται ούτε ο επενδυτής Λάτσης και η Lamda Development αλλά ούτε και το καραμπινάτο σκάνδαλο για το διαγωνισμό και τους όρους της «επένδυσης».

Δε διαβάσαμε όμως ότι όταν το ΚΚΕ στήριζε το Χρ. Κορτζίδη και την παράταξή του, η θέση της παράταξης ήταν η δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου. Η θέση αυτή δεν άλλαξε όταν η παράταξη υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πολιτική στο ζήτημα αυτό.

Η παραίτηση του Χρήστου Κορτζίδη από το Δ.Σ. της «Ελληνικό ΑΕ» που δείχνει τη συνέπεια λόγων και έργων εξισώθηκε με το διορισμό στη θέση αυτή του κ. Κωνσταντάτου.

Αλήθεια, τι έκανε το ΚΚΕ για το ζήτημα της δημιουργίας Μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου έστω και σε τοπικό επίπεδο;

Απλά τίποτε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτό το ζήτημα, όπως και πολλά άλλα, θα λυθεί με τη σοσιαλιστική επανάσταση και την εγκαθίδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος στη χώρα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου