Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Να μην σηκώσουν κεφάλι τα σταγονίδια - Νεοναζί οι δράστες

Σε πυρήνα νεοναζί, του οποίου ερευνάται η ιδιαίτερη σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αποδίδει η αστυνομία την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου κατά την προχθεσινή συγκέντρωση Ποντίων στο Σύνταγμα.

Ο ένας εκ των πέντε δραστών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητούνται καθώς, όπως εκτιμάται, κρύβονται. Δύο εκ των πέντε έχει διαπιστωθεί ότι είναι ακροδεξιών φρονημάτων, ενώ ο τρίτος έχει κατηγορηθεί για άσκηση ρατσιστικής βίας και ληστεία.

Για τα επεισόδια προσήχθησαν και έδωσαν μαρτυρικές καταθέσεις οκτώ άτομα. Για τυχόν ευθύνες των επικεφαλής των αστυνομικών διμοιριών σε μη έγκαιρη παρέμβασή τους διεξάγεται διοικητική έρευνα.


Η ακροδεξιά διολίσθηση τρόμαξε και δίχασε τη Ν.Δ.

Να μην σηκώσουν κεφάλι τα σταγονίδια

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει τον ακροδεξιό του κατήφορο ο σκληρός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας επιμένοντας να αναγορεύει τη νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. και των λοιπών ακροδεξιών στοιχείων του πολιτικού υποκόσμου

σε «μπράβους» τού, κατά την άποψή της, ορθού εθνικού λόγου.

Οι πολιτικοί, σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη και τους σαραντατόσους δικολάγνους βουλευτές του, θα πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους, να ζυγίζουν τις απόψεις τους στα «πατριωτικά» μέτρα και στα «εθνικιστικά» σταθμά των Μιχαλολιάκων και των Κασιδιάρηδων, γιατί αλλιώς θα πίπτει ράβδος επί δικαίους και αδίκους. Οι νεοναζί θα δέρνουν, θα απειλούν, θα τραμπουκίζουν και θα βυσσοδομούν εις βάρος της Δημοκρατίας και των εκπροσώπων της και η Νέα Δημοκρατία, με την ακατανόητη αρωγή του ΠΑΣΟΚ, θα σχετικοποιεί τις ευθύνες και θα απαγγέλλει κατηγορίες κατά των «παρεκτραπέντων» πολιτικών.

Τα ακροδεξιά -παλαιάς και νέας κοπής- σταγονίδια της Νέας Δημοκρατίας, που δίνουν μάχη επικράτησης στο εσωτερικό του κόμματος και διεκδικούν την επικαρπία των υπερσυντηρητικών ψηφοφόρων, με τη στάση που κράτησαν τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα, κατάφεραν να μεταφέρουν την εσωτερική τους διαπάλη στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, αναγνωρίζοντας μάλιστα στους νεοναζί το δικαίωμα να παρεμβαίνουν διά της πυγμής εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Από την επικίνδυνη διολίσθηση μεγάλης μερίδας στελεχών της συντηρητικής παράταξης στο επίπεδο της εθνικιστικής υστερίας, που σπεύδει να ξεπλύνει τα χέρια των νεοναζί ακόμα και από το αίμα των δικών της ανθρώπων, επιχείρησαν να απεγκλωβιστούν διακριτικά αυτοί που ειλικρινά αγωνιούν για το μέλλον του κόμματός τους. Ενός κόμματος πολιτικά και ιδεολογικά τραυματισμένου από τις συνεχείς εκλογικές ήττες, που, αντί να εμβαθύνει στην ουσία των προβλημάτων του, παρασύρεται σε επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια που ουδεμία σχέση έχουν με το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο.

Κάποιοι, ευτυχώς για τους ίδιους, φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τις κραυγές του κεφαλοκυνηγού Άδωνι Γεωργιάδη, του ακτιβιστή Βορίδη και του υπερπατριώτη Μεϊμαράκη. Καθήκον τους τώρα είναι να βάλουν φρένο στον κατήφορο του κόμματός τους, που βλάπτει τη Δημοκρατία και διαπαιδαγωγεί το πολιτικό τους ακροατήριο σε λογικές του τύπου: «δεν θα τον έσφαζε ο Ρουπακιάς, αν ο ίδιος ο Φύσσας δεν του όπλιζε το χέρι με τους προκλητικούς του στίχους».

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου