Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

«Από τα νερά του Αιγαίου ως το Βερολίνο με τον Άσεμ» - Το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας

Ο 105,5 Στο Κόκκινο με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, από τις 30 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου, την έκθεση φωτογραφίας της Μάρως Κουρή με τίτλο: «Το ταξίδι του Πρόσφυγα από το Αιγαίο Πέλαγος ως το Βερολίνο ακολουθώντας τον Άσεμ».

Μέσα από το φωτογραφικό της φακό η βραβευμένη με τα διεθνή βραβεία PX3 και SCOOP φωτορεπόρτερ αποτυπώνει το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας, το Βερολίνο.

Λίγα λόγια για το οδοιπορικό:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος Άσεμ Άσνα, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού, αποφασίζει να βοηθήσει εθελοντικά στο νοσοκομείο της περιοχής του αφήνοντας τις σπουδές του και τη μεγάλη του αγάπη για το 3D printing. Ο ακρωτηριασμός του ποδιού του, η γνωριμία του με δύο ακόμα άτομα που απέκτησαν σοβαρές αναπηρίες, ως απόρροια του πολέμου, και κυρίως η βαθιά του επιθυμία να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσω της επιστήμης του, οδήγησαν την 9μελή πια ομάδα, ανάμεσα στην οποία και μέλη της οικογένειάς του, να αναζητήσει το μέλλον της σε ένα πρόσφορο έδαφος.

Η Μάρω Κουρή ακολουθεί τα βήματά τους από τη Μυτιλήνη στην Ειδομένη, τα Σκόπια, τη Σερβία, την Κροατία και την Αυστρία μέχρι τον τελικό τους προορισμό, το Βερολίνο.

Info:
Διάρκεια έκθεσης: 30.11 - 14.12
Σύλλογος ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 18:00

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου