Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μοσχάτο: Η ταινία "September" στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Η υπέροχη ταινία "September", της Πέννυς Παναγιωτοπούλου θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 8.00μμ.

Οι προβολές γίνονται στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο, και μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημιουργό της ταινίας.

H είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι μπορούν ενισχύουν το "Καλάθι της Αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Σκηνοθεσία:
Πέννυ Παναγιωτοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Στέργιογλου, Νίκος Διαμαντής

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Άννα δουλεύει σ’ ένα ΙΚΕΑ και ζει με το σκύλο της σ’ ένα μικρό διαμέρισμα. Όταν εκείνος πεθαίνει, ζητά να τον θάψει στον κήπο της οικογένειας που μένει στην απέναντι μονοκατοικία, η οποία αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται το καταφύγιό της. Έτσι, μεταξύ των μελών της οικογένειας και της Άννας θα αναπτυχθεί μια ιδιόρρυθμη σχέση μεταξύ τρυφερής αποδοχής και ψυχρής απόρριψης.

Δέκα χρόνια μετά το σκηνοθετικό της ντεμπούτο «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί ο Μπαμπάς μου», η Πέννυ Παναγιωτοπούλου επιστρέφει με το «September» - μία ιστορία αστικής μοναξιάς, ανθρωπιάς, απώλειας, αλλά και κατανόησης, συνεύρεσης, κρυφών ονείρων.

Η Άννα είναι μία 30χρονη κοπέλα που ζει στην Αθήνα, μόνη με το σκύλο της. Ιδιόρρυθμη και αυτάρκης, είναι αρκετά ευχαριστημένη με τη ζωή της μέχρι που πεθαίνει το σκυλί και εκείνη χάνει τον άξονά της. Τότε αρχίζει και κοιτά γύρω της, μέσα της, απέναντι - την γειτονική οικογένεια και τη γυναίκα που ζει μία εντελώς διαφορετική ζωή από τη δική της. Χτυπάει την πόρτα τους για να θάψει το σκυλί στον κήπο τους - είναι ο μόνος κήπος μέσα στο τσιμέντο της γειτονιάς τους.

Οι δύο γυναίκες γνωρίζονται και, συνωμοτικά και σιωπηλά, αναγνωρίζονται: και οι δύο είναι μόνες. Η μία κρυφά επιθυμεί τη ζωή της άλλης. Γιατί όποιες επιλογές κι αν έχεις κάνει στη ζωή, κάτι έχεις αφήσει πίσω. Κι αυτό, κάθε Σεπτέμβρη θα σε πονάει. Ή θα σε σπρώχνει να ονειρεύεσαι ότι πιάνεις το νήμα από την αρχή - κι αυτή τη φορά θα το καταφέρεις.

«Είναι μία ιδιαίτερα απλή, σιωπηλή ταινία, χωρίς ευκολίες ή πομπώδες μήνυμα» μας εξομολογείται. «Μια ταινία παλιομοδίτικη, γιατί δε φοβηθήκαμε τα δυνατά συναισθήματα στην εποχή μας. Μια ταινία σαν τον Σεπτέμβριο - μελαγχολική, αλλά και γεμάτη από την ελπίδα μιας νέας αρχής. Ο Σεπτέμβριος είναι σαν να κλαις μέσα στη θάλασσα. Αυτό είναι η ταινία...»

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου