Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Περιφέρεια Αττικής: Έως 1.000.000 ευρώ ενίσχυση για τις ευπαθείς ομάδες

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει, για πρώτη φορά, με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη Λαϊκών Αγορών ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συντονισμένες
ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνας Θανοπούλου και του Προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Περιφερειακού Συμβούλου Εντεταλμένου σε θέματα Λαϊκών Αγορών, Στέλιου Κοροβέση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη Λαϊκών Αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων.


Εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, ο Βασίλης Μπάτρης, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας των Παραγωγών εδώ και χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι οι Λαϊκές Αγορές προσφέρουν ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο.


Τέλος, σημείωσε ότι «Τώρα που το ξεκινήσαμε να μην το σταματήσουμε ποτέ», κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί και η Περιφερειακή Διοίκηση.

Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, σημαντική υπήρξε η συνεργασία και συμβολή των αντίστοιχων Ομοσπονδιών των πωλητών των Λαϊκών Αγορών.


Με την απόφασή αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου δρομολογείται ένα σημαντικό μέτρο κοινωνικής πολιτικής, με αποδέκτες που αναμένεται να προσεγγίσουν αριθμητικά τις 1.500 οικογένειες.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου