Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης: Πρεμιέρα με τη "Μητριαρχία", την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ

Πρεμιέρα για την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) με τη "Μητριαρχία" του Νίκου Κορνήλιου, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδου 2 - Αργυρούπολη.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρών στην προβολή θα είναι ο δημιουργός της ταινίας, με τον οποίο θα γίνει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Δραματική 2014, Έγχρωμη, Διάρκεια 160'. 
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος με τους: Ειρήνη Ιγγλέση, Όλγα Τουρνάκη, Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ.

60 Γυναίκες. 7 Μέρες. Ένας κόσμος. Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. 60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα. Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται. Κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σχέσεις, μητρότητα, εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες. Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο
εγχείρημα;

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Aυτό που ονομάζουμε «Πολιτισμός», είναι ένας έμφυλος πολιτισμός, ο πολιτισμός της τεστοστερόνης. Αν μετά από χιλιετίες ανδρικής επικυριαρχίας, οι γυναίκες χαράξουν το δικό τους αποτύπωμα, βρουν το δικό τους λόγο, το δικό τους τρόπο να κάνουν τα πράγματα, είτε για την κοινωνική ζωή, είτε για τη σχέση με το σώμα και τις επιθυμίες του, ένας άλλος τρόπος ύπαρξης πάνω στον πλανήτη είναι δυνατός. Μόνο με την εκθήλυνση του πολιτισμού μπορεί να υπάρξει μια κοινή ζωή που δεν θα τη χαρακτηρίζει η βία: με την έλευση της ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ. Κι αν ακούγεται ουτοπικό δεν είναι παρά το σενάριο μιας ταινίας.


Πηγή και περισσότερα: www.myfilm.gr

Διαβάστε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου