Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

"Άδικος Κόσμος", η 2η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Ο βραβευμένος "Άδικος Κόσμος" του Φίλιππου Τσίτου είναι η 2η ταινία που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδου 2 - Αργυρούπολη.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή -εκτός από τις δυο που συμπίπτουν με τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Άδικος Κόσμος (κοινωνική, 2011 - 118')
του Φίλιππου Τσίτου
με τους Aντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστο Στέργιογλου

Υπόθεση:

Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν “στον ήλιο μοίρα”.

Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Η Δώρα είναι ο άνθρωπος του οποίου τη βοήθεια χρειάζεται ο Σωτήρης. Και ενώ δεν της περισσεύει η συμπόνια, ο Σωτήρης την νιώθει σαν τον μοναδικό του σύμμαχο.

Η "άδικη" Δώρα θα σώσει τον "δίκαιο" Σωτήρη; Και ο έρωτας; Τι κάνουμε τώρα με τον έρωτα;

Περισσότερα:

Στη νέα του ταινία ο Φίλιππος Τσίτος καταγράφει έναν κινηματογραφικό «ΆΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» και αν κρίνουμε από τις διακρίσεις του στο εξωτερικό κάθε άλλο παρά αδικήθηκε για την επιλογή του. Με απλά υλικά: το ρεαλιστικό νεοελληνικό μικρόκοσμο, το υπόγειο χιούμορ του πρωταγωνιστή Αντώνη Καφετζόπουλου και κυρίως τη διαπεραστική ματιά του σκηνοθέτη, το φιλμ αναδεικνύει δεξιοτεχνικά έναν αυθεντικό, διχασμένο και κωμικοτραγικό κόσμο που τελικά αφορά όλους μας. Εντός και εκτός των τειχών.

Το γνήσια προσωπικό ύφος της ταινίας αλλά και η αμεσότητα που αποπνέει , κέρδισαν τις εντυπώσεις και ο «ΆΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν.

Μέχρι σήμερα οι ταινίες του Φίλιππου Τσίτου πέρα από την ειπρακτική τους επιτυχία στην Ελλάδα, έχουν να επιδείξουν και μία διακεκριμένη πορεία στο εξωτερικό. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη «My Sweet Home» διαγωνίστηκε στη Μπερλινάλε, ενώ το 2009 η ταινία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ», που ήταν και η αρχή της συνεργασίας με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, αποδείχτηκε μια εξαιρετική μαύρη κωμωδία που κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου, το Οικουμενικό βραβείο καθώς και το βραβείο Νεότητας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο.


Πηγή & ακόμα περισσότερα: www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου