Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το μαύρο μέτωπο και οι κραυγές ορισμένων -λίγων ευτυχώς- δημάρχων της Νότιας Αθήνας

Μεταξύ του τεθλιμμένου και του λαλιστάτου,
ο ακροδεξιότερος κλαμένος υποψήφιος για το τιμόνι της ΝΔ
Ξαναβρίσκει τον ξενοφοβικό και ακροδεξιό της βηματισμό μεγάλη μερίδα της νεοδημοκρατικής Δεξιάς επαναφέροντας στον δημόσιο διάλογο τη ρητορική Σαμαρά, που σπεύδει να δαιμονοποιήσει τις προσφυγικές ροές ανακαλύπτοντας επικίνδυνους «εξτρεμιστές» ανάμεσα στο ανθρώπινο ποτάμι των ανέστιων, σε μια προσπάθεια να ερεθίσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της, κόντρα στο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που διατρέχει το συντριπτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Την ώρα που χιλιάδες νησιώτες του Αιγαίου συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη με τη στήριξη που προσφέρουν στους χιλιάδες πρόσφυγες που εδώ και μήνες φτάνουν στις ελληνικές ακτές, αποτελούν παραφωνία οι κραυγές ορισμένων -λίγων ευτυχώς- δημάρχων που αρνούνται τόσο την δημιουργία hotspots όσο και τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας στις περιοχές.


Ενδεδυμένοι το πιο σκοτεινό κοστούμι του θεσμικού τους ρόλου και πλειοδοτώντας σε φοβικές ανακοινώσεις, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, αυτοδιοικητικοί παράγοντες συντάσσονται ανοιχτά πλέον με τους πιο ακραίους και ρατσιστικούς ευρωπαϊκούς κύκλους.

Οπαδοί των κλειστών συνόρων ακόμη και εν μέσω μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, αναπαράγουν την τυφλή κινδυνολογία που εμπλέκει τις προσφυγικές ροές με την τρομοκρατία και επιχειρούν με την αντιπολιτευτική τους υστερία να μολύνουν τις τοπικές κοινωνίες που μέχρι σήμερα έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και της ιστορίας του λαού μας, που έχει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του το δράμα της προσφυγιάς.

Δήμαρχοι και «βαρόνοι» της Ν.Δ. περιχαρακώνονται μέσα στα συρματοπλέγματα και τα τείχη της μικροπολιτικής τους τακτικής και το μόνο που καταφέρνουν είναι να έρχονται πιο κοντά στο μόρφωμα της Χ.Α. ακολουθώντας το παράδειγμα Σαμαρά που πριν μερικά χρόνια ζητούσε μαζί με τον Παναγιώταρο να «καθαρίσουν» οι παιδικοί σταθμοί από τα παιδιά των μεταναστών και οι Έλληνες να ανακαταλάβουν τις πλατείες τους.

Την ώρα που η κυβέρνηση, προσηλωμένη στα ανθρωπιστικά ιδεώδη της Ευρώπης αναζητεί λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης στα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει από τις προσφυγικές ροές, κόντρα στο «μαύρο μέτωπο» των ακραίων κύκλων της γηραιάς ηπείρου, προκαλούν θλίψη και υποψίες οι «γαλάζιες» κραυγές που όχι μόνο δηλητηριάζουν τον εσωτερικό διάλογο, αλλά λειτουργούν και υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: www.avgi.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου