Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, συζητά ο Γ. Μουζάλας με το "μαύρο μέτωπο"

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανακοίνωσε στους δημάρχους του νότιου τομέα τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (129 Π.Υ.) στο Ελληνικό.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, ο δήμαρχος Γαλατσίου, καθώς και εκπρόσωποι των δημάρχων Κω, Ρόδου και Σάμου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν το πρωί της Τρίτης σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον δήμαρχο Αθηνών και άλλους δημάρχους. Κατά την άποψή μου υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις, κατά την άποψή μου χωρίς νόημα»,δήλωσε ο Γ. Μουζάλας.

Σε δεύτερη μοίρα έβαλε τόσο το ανθρωπιστικό καθήκον όσο και το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Κωνσταντάτος εκφράζοντας την αγωνία του για την «επένδυση» στο πρώην αεροδρόμιο.

«Εξέφρασα τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες μου στα σημεία που έπρεπε να θίξω. Στο Ελληνικό, στο πρώην αεροδρόμιο, ο λαός περιμένει κάποια στιγμή να δει εργοτάξιο, μπουλντόζες, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ζωή και πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο είναι μακριά από αυτό το σχέδιο όχι απλά μας βρίσκει αρνητικούς, μας βρίσκει πλέον σε θέσεις μάχης», επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Με τρόπο που συναγωνίζεται σε αυθαιρεσία την ΠΓΔΜ και τα άλλα βαλκανικά κράτη οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, τόνισαν:

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε απολύτως καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας. Ζητάμε να υπάρξουν όλες εκείνες οι πρόνοιες που θα διασφαλίσουν ότι συνολικά και στην όποια προσπάθεια γίνει, δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία στις τοπικές κοινωνίες. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει», υπογράμμισε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε ότι το σχέδιο προωθείται «ερήμην μας και εν αγνοία μας. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι πρόκειται να γίνει στο Ελληνικό, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου